3 tips in Limburg

3 tips in Limburg: van 'Bilzen Mysteries' oplossen met onze Vlaamse helden naar een wandel- of fietstocht door Haspengouw.

1. Voor cultuurliefhebbers:

“Je kan de rijke geschiedenis van de Landcommanderij Alden Biesen ontdekken met ‘Bilzen Mysteries’: een nachtelijk, multimediaal parcours boordevol verrassingen doorheen het verleden van Alden Biesen.”

“Het is ook heerlijk vertoeven in Tongeren, de oudste stad van België. De stad verrast met indrukwekkende cultuurtoppers en culturele erfgoedparels. Je kan er gezellig snuisteren op de antiekmarkt, de kerkschatten van het Teseum ontdekken, of een bezoek brengen aan het Gallo-Romeins Museum of feeërieke Begijnhof.”

2. Voor natuurliefhebbers:

“Nationaal Park Hoge Kempen organiseert ook tal van activiteiten op haar uitgestrekt domein. Zo kan je In Connecterre in Maasmechelen rond de steenkoolmijn zeldzame vlinders tegenkomen tussen het landschap van meren en mijnbergen, verkozen tot het mooiste panoramapunt van Vlaanderen. In Zutendaal kan je het Blotenvoetenpad bewandelen en in Pietersheim bij Lanaken de erkende premiumwandelingen volgen.”

3. Voor sportliefhebbers:

“Op de be-MINE-site in Beringen valt van alles te beleven: de ene mijnterril is een wandelgebied, de andere een avonturenberg met een uitdagend speellandschap en mountainbikeparcours op de flank. De oude elektriciteitscentrale is er omgebouwd tot Alpamayo, één van de grootste en modernste klimcentra van het land, en je vindt er ook TODI, het eerste indoor snorkel- en duikcentrum in Europa, waar je tussen kleurrijke en tropische zoetwatervissen duikt.”

“Het uniek fietspad ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk doorkruist het prachtige vijvergebied De Wijers. Je fietst er met het water aan weerszijde op ooghoogte en het prachtige vijverlandschap van de Wijers. Daarnaast is de fruitstreek Haspengouw ook geschikt voor een stevige wandeling of fietstocht met in Grootloon een mooie rustplaats bij de doorkijkkerk ‘Reading between the lines’.”

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Aan de oevers van de adembenemende meren van l'Eau d'Heure bevindt zich viersterren etablissement Golden Lakes Hotel. De geschikte luxueuze uitvalbasis om deze fascinerende groene omgeven te (her)ontdekken. 

..."
"

In het bruisende centrum van het mondaine Zoute in Knokke-Heist ligt het prestigieuze boetiekhotel Hotel Britannia. Een oase van rust aan onze Belgische Kust. 

..."
"
Hotel Bero is geschikt voor gezinnen met kinderen die een onvergetelijke vakantie aan de Belgische Kust verlangen. Op vijf minuutjes wandelen van de zeedijk is het de perfecte locatie om de kust te ontdekken.
..."
"
GRANDE selecteerde dit hotel omwille van zijn unieke kamers en gunstige ligging. In het D-Hotel in Kortrijk zal je genieten van een ontspannend en zorgeloos verblijf. 
..."
"

Een juweeltje van een hotel, gehuisvest in een zeventiende-eeuws herenhuis langs de schilderachtige reien in hartje Brugge.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Op een van de heuvels net buiten het centrum van Spa, bevindt zich het viersterrenhotel Radisson Blu Balmoral Hotel. Het is dé ideale plek om te ontspannen en het centrum te bezoeken.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
In ‘Nieuw Brugge’ niet ver van het station vind je Radisson Blu Hotel Brugge. Het hotel ligt op slechts een korte loopafstand van het pittoreske stadscentrum van Brugge. Het is een prachtige moderne uitvalsbasis om de stad te bezoeken.
..."
"
Hotel Julien bevindt zich in twee historische gebouwen, omgeven door groene terrassen. Het biedt je heel wat stijl en comfort. De loungeruimte, een relaxerende plaats met boeken en magazines, leidt je naar de stijlvolle bar, waar je op je wenken bediend wordt.
..."
"

Verblijf in het vijf-sterren hotel van Brugge en ervaar een weekend vol luxe en cultuur! Iedere kamer en suite weerspiegelt de historische schoonheid van dit 15e eeuwse paleis, de voormalige residentie van de Hertogen van Bourgondië.

..."
"

In hotel Radisson RED Brussels geniet je van de levendige sfeer, de kunst, de muziek. Dit is de Europese hoofstad: ook voor Belgen is er veel te ontdekken!

..."

Pagina's