3 tips in Wallonië

3 tips in Wallonië: van fenomenale uitzichtpunten tot een museumbezoek in de "Toren van Eben-Ezer".

1. Voor de natuurliefhebbers:

In Wallonië heb je heel veel points de vue of uitzichtpunten. Deze points de vue kan je bezichtigen tijdens de 50 km lange wandeltocht "Route des Points de Vue". Het mooiste uitzichtpunt is dat van van Chesnay. Daar kom je helemaal tot rust. Je neemt plaats in de ligstoel, je hebt een panoramisch uitzicht over de valleien, je hoort de vogeltjes fluiten en je hebt het gevoel: ik ben hier helemaal alleen. Het is er puur zen en genieten.

Achouffe is ook een leuke plek: je kan er lekker gaan eten in het restaurant "La petite fontaine", je kan forellen vissen in de visvijver,….

Leuk is om met de Vespa het Land van Herve te doorkruisen. Bovendien kan je dat combineren met een wijndegustatie. Of breng een verfrissend bezoek aan het Land van de Meren, het grootste waterrecreatiegebied van Wallonië, op de grens van de provincies Henegouwen en Namen.

2. Voor sportliefhebbers:

Met een grote lengte aan oevers – even lang als de Belgische kustlijn – is Les Lacs de l’Eau d'Heure de ideale sportbestemming. Je kan er de grootste stuwdam van België binnenin bezoeken – zo’n 20 meter onder de grond –,  je kan er de Skywalk meestappen die je meeneemt op 107 meter boven de grond en je kan met het busje "Le Crocodile Rouge" op het meer rijden. De meren van Nisramont en Virelles zijn zeer mooie natuurgebieden vol prachtige fauna en flora.

Ook wandelroutes krijgen een speciaal accent. Zo heb je de "Sentier de l’Etrange" in de provincie Henegouwen waarbij langs de wandelroute allemaal vreemde standbeelden zijn geplaatst zoals een totem van indianen.

Als je voor een actieve beleving gaat, dan kies je voor de knooppuntenroute in Waals-Brabant. Die route maakt deel uit van het fietsnetwerk dat 1050 km lang is, met bestaande en nieuwe knooppunten in Vlaanderen en de provincies Henegouwen, Luik en Namen.

3. Voor cultuurliefhebbers:

Bezoek "Toren van Eben-Ezer". Deze toren staat in Bassenge en kijkt uit op de vallei. Binnenin het gebouw bevindt zich het Silexmuseum. Wat de toren zo uniek maakt? Op elke hoek werd een gebeeldhouwd dier geplaatst: van een stier en een leeuw in de ene hoek tot een adelaar en een sfinx in de andere.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

In het bruisende centrum van het mondaine Zoute in Knokke-Heist ligt het prestigieuze boetiekhotel Hotel Britannia. Een oase van rust aan onze Belgische Kust. 

..."
"

Aan de oevers van de adembenemende meren van l'Eau d'Heure bevindt zich viersterren etablissement Golden Lakes Hotel. De geschikte luxueuze uitvalbasis om deze fascinerende groene omgeven te (her)ontdekken. 

..."
"
Hotel Bero is geschikt voor gezinnen met kinderen die een onvergetelijke vakantie aan de Belgische Kust verlangen. Op vijf minuutjes wandelen van de zeedijk is het de perfecte locatie om de kust te ontdekken.
..."
"
GRANDE selecteerde dit hotel omwille van zijn unieke kamers en gunstige ligging. In het D-Hotel in Kortrijk zal je genieten van een ontspannend en zorgeloos verblijf. 
..."
"

Een juweeltje van een hotel, gehuisvest in een zeventiende-eeuws herenhuis langs de schilderachtige reien in hartje Brugge.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Op een van de heuvels net buiten het centrum van Spa, bevindt zich het viersterrenhotel Radisson Blu Balmoral Hotel. Het is dé ideale plek om te ontspannen en het centrum te bezoeken.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
In ‘Nieuw Brugge’ niet ver van het station vind je Radisson Blu Hotel Brugge. Het hotel ligt op slechts een korte loopafstand van het pittoreske stadscentrum van Brugge. Het is een prachtige moderne uitvalsbasis om de stad te bezoeken.
..."
"
Hotel Julien bevindt zich in twee historische gebouwen, omgeven door groene terrassen. Het biedt je heel wat stijl en comfort. De loungeruimte, een relaxerende plaats met boeken en magazines, leidt je naar de stijlvolle bar, waar je op je wenken bediend wordt.
..."
"

Verblijf in het vijf-sterren hotel van Brugge en ervaar een weekend vol luxe en cultuur! Iedere kamer en suite weerspiegelt de historische schoonheid van dit 15e eeuwse paleis, de voormalige residentie van de Hertogen van Bourgondië.

..."
"

In hotel Radisson RED Brussels geniet je van de levendige sfeer, de kunst, de muziek. Dit is de Europese hoofstad: ook voor Belgen is er veel te ontdekken!

..."

Pagina's