Radisson Blu Hotel Brugge

Frank Van Ackerpromenade 17, 8000 Brugge, België
GRANDE reporter Gert Van Wichelen bezocht dit hotel

Midden-november 2018 opende Radisson het gloednieuwe Radisson Blu Hotel Brugge op de site ‘Nieuw Brugge’, gelegen aan het station. Het hotel ligt op slechts een korte loopafstand van het pittoreske stadscentrum van Brugge. GRANDE.be deed de test en was gecharmeerd!

Het gloednieuwe Radisson Blu Hotel in Brugge heeft 109 kamers of suites. Er zijn vijf kamertypes: standaard, familie, superior, premium en suite. Elke kamer is ontworpen met rustgevende kleuren en natuurlijke materialen. De uitrusting biedt hedendaags comfort zoals TV, gratis WiFi, kluis, koffie- en theefaciliteiten, regendouche, mini-bar, haardroger en een stoomstrijkijzer en strijkplank. Vanuit onze hoekkamer hebben we een prachtig uitzicht over de stad. Ook het luxe kingsize bed verdient een speciale vermelding ‘Zaaaalig!’.

Acting general manager Liesbeth Valkeners somt de sterke punten van het hotel op: “de uitstekende bereikbaarheid zowel met het openbaar vervoer als met de auto, een budgetvriendelijke parking, een prachtig uitzicht over de stad, de Brugse sfeer binnenin het hotel en natuurlijk dat alles gloednieuw is. Daarnaast hebben we een uniek aanbod gericht op de integrale reis van de gast zoals een uitgebreid ontbijt, de flexibiliteit om vroeg in- en laat uit te checken en een heerlijke voedzame Grab & Run-optie. We hebben dan ook zeer bewust gekozen voor het merk Radisson Blu, dat werelwijd bekend staat om zijn hoge kwaliteitsstandaarden.”

We schuiven aan in het culinaire restaurant ‘The Black Swan’ op de benedenverdieping. Hier bereidt de chef een select aanbod van lokale en internationale gerechten –geserveerd met een glimlach – . We genieten van een uitstekende steak van Belgisch blauwit rundsvlees, met bijpassende Barbera d’Alba wijn.