Radisson Blu Hotel Brugge

Frank Van Ackerpromenade 17, 8000 Brugge, België
GRANDE reporter Gert Van Wichelen bezocht dit hotel
In ‘Nieuw Brugge’ niet ver van het station vind je Radisson Blu Hotel Brugge. Het hotel ligt op slechts een korte loopafstand van het pittoreske stadscentrum van Brugge. Het is een prachtige moderne uitvalsbasis om de stad te bezoeken.
Op de 12de verdieping bieden de rooftop zalen alle mogelijkheden voor meetings, trouw- of communiefeesten en recepties.
Het Radisson Blu Hotel in Brugge werd in 2018 nieuw gebouwd en heeft 109 kamers of suites. Er zijn vijf kamertypes: standaard, familie, superior, premium en suite. Elke kamer is ontworpen met rustgevende kleuren en natuurlijke materialen. De uitrusting biedt hedendaags comfort zoals TV, gratis WiFi, kluis, koffie- en theefaciliteiten, regendouche, mini-bar, haardroger en een stoomstrijkijzer en strijkplank. Vanuit vele kamers heb je een prachtig uitzicht over de stad.
 
Aster Baert is Cluster Sales Executive en somt de troeven van het hotel op: “Naast de prachtige kamers en meeting faciliteiten scoren we ook met de uitstekende bereikbaarheid zowel met het openbaar vervoer als met de auto, onze budgetvriendelijke parking, het fietsverhuur, de Brugse sfeer binnenin het hotel en natuurlijk dat alles nieuw is. Daarnaast hebben we een uniek aanbod gericht op de integrale reis van de gast zoals een uitgebreid ontbijt, de flexibiliteit om vroeg in- en laat uit te checken, enzomeer.”
 
Het culinaire restaurant ‘The Black Swan’ op de benedenverdieping werd onlangs uitgebreid met een ruim terras met windschermen. Er werd recent ook een nieuwe chef aangesteld, die zal instaan voor een hele nieuwe aanpak in het restaurant wat betreft de menukaart en de drankkaart. "We gaan ons meer richten op cocktails en lokale bieren", laat Aster weten. Verder gaat het hotel een samenwerking aan met Dominique Persoon, de bekende chocolatier van Brugge, en komt er een volledig nieuwe lounge en een buitenrestaurant.