Contacteer ons

GRANDE.be is een uitgave van GRANDE Reizen. Aarzel niet om ons te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Gert Van Wichelen, general manager en uitgever

Stuur dan een mailtje naar gert.vanwichelen@grande.be

GRANDE.be nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste reportages, promoties en wedstrijden?

Schrijf je dan in voor onze GRATIS nieuwsbrief via deze inschrijvingslink

Waarom GRANDE.be niet actief is op Facebook, Instagram en Pinterest

 

Sinds 10 april 2020 is GRANDE.be niet meer actief op de netwerken van Facebook, Instagram en Pinterest.

Die dag hebben we een algemene boodschap geplaatst met bijhorend coverbeeld: ‘Ontdek de GRANDE.be nieuwsbrief: schrijf je in via deze inschrijvingslink https://bit.ly/inschrijving_nieuwsbrief_GRANDEbe en lees GRATIS de reportages van onze Vlaamse reporters in je mailbox!’

Sindsdien hebben we geen berichten meer geplaatst, en hebben we ook alle verwijzingen naar Facebook, Instagram en Pinterest op onze site www.grande.be en in onze nieuwsbrieven verwijderd.

Als digitale uitgever kunnen wij ons bij GRANDE.be niet vinden in de aanpak en het beleid van Facebook, Instagram en Pinterest.

Wij zien twee grote struikelblokken waardor (samen)werking met Facebook, Instagram en Pinterest voor ons onaanvaardbaar is:

  1. Facebook, Instagram en Pinterest publiceren de redactionele artikels, beelden en inhoud die door GRANDE.be gemaakt worden op de pagina van GRANDE.be bij hen, en plaatsen daar advertenties naast. Ook worden teksten en beelden van de pagina van GRANDE.be aangeboden aan derde personen via overzichten, feeds en dergelijke, eveneens met advertenties erbij.

Voor dat gebruik van de content van GRANDE.be om advertentie-inkomsten te genereren betalen Facebook, Instagram en Pinterest  aan GRANDE.be geen enkele vergoeding.

Dat vinden wij onaanvaardbaar;

  1. Facebook, Instagram en Pinterest verzamelen massaal gegevens over de gebruikers (data en metadata) en bieden deze te koop aan aan derde bedrijven en organisaties. Hierover geven Facebook, Instagram en Pinterest  geen enkele duidelijkheid aan gebruikers, media en politieke of regelgevende wereld. Een eenvoudige click-goedkeuring door de gebruikers van regelmatig aangepaste en vuistdikke gebruiksvoorwaarden volstaat in hun ogen.

Het verzamelen van persoonlijke gegevens van gebruikers op grote schaal om inkomsten te genereren gebeurt quasi zonder medeweten of akkoord van de gebruikers en zonder enige vergoeding door Facebook, Instagram en Pinterest aan de gebruikers.

Dat vinden wij onaanvaardbaar.

We gaan bij GRANDE.be een stap verder dan eenvoudig onze pagina bij Facebook, Instagram en Pinterest on-hold te plaatsen.

We publiceren deze tekst op onze pagina bij Facebook, Instagram en Pinterest en op onze eigen site www.grande.be.

We leiden onze lezers hiernaartoe via een aankondiging op de homepage van onze site, via een aankondiging in onze nieuwsbrieven, via de icoontjes van Facebook, Instagram en Pinterest op onze site en via de pagina Contact op onze site.

Wie GRANDE.be wil steunen kan dat:

‘Ontdek de GRANDE.be nieuwsbrief: schrijf je in via deze inschrijvingslink https://bit.ly/inschrijving_nieuwsbrief_GRANDEbe en lees GRATIS de reportages van onze Vlaamse reporters in je mailbox!’

E-mail

Heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar gert.vanwichelen@grande.be

Adres

Bergendreef 2B
2970 Schilde
België