3 tips in West-Vlaanderen

3 tips in West-Vlaanderen: van een parcours doorheen de stad naar de ambassadeurs van 'Het Lekkere Westen'.

1. Voor cultuurliefhebbers:

“Aan de kust kan je in De Haan een bijzondere digitale wandeling maken, ‘iDeHaan’. Een GPS-app loodst je van stop naar stop langs een parcours doorheen de stad. Onderweg passeer je de erfgoedparels van de stad en maak je kennis met het verleden van Einstein in De Haan.”

“Het kasteel van Loppem is één van de kastelen uit het Brugse Ommeland dat zeker een bezoek waard is. Het kasteel is vanbuiten en vanbinnen nog in oorspronkelijke staat en is perfect voor een wandeling door haar omliggend landschapspark met o.a. een doolhof.”

“De Westhoek neemt je terug naar WOI via wandelingen, fietstochten en autoroutes langs de vroegere mijnkraters, loopgraven en begraafplaatsen middenin de landelijke velden van de Westhoek.”

“In de oude fabriekshallen van Eperon d’Or in Izegem ontdek je het arbeidersleven uit de jaren ’30 van de voormalige schoenfabriek.”

2. Voor natuurliefhebbers:

“De Westhoek blijft een paradijs voor wandelaars met maar liefst 5 wandelnetwerken en natuurdomeinen als De Blankaart. Aan onze kust kan je natuurlijk terecht in Het Zwin, de groene buffer tussen Knokke-Heist en Zeeuws-Vlaanderen. Het park werd helemaal vernieuwd en heropende in 2016 als het ‘Zwin Natuur Park’. De Zwinvlakte werd uitgebreid en een nieuw bezoekerscentrum, bistro, shop, tentoonstellingsruimte en huttenparcours werden op poten gezet.”

“De bossen van Het Brugse Ommeland zijn ultieme troeven in deze regio. Knap is het aanbod met ‘bosbaden in het Bulskampveld’. Voor de Kust is ‘waterbeleving’ een natuurlijke troef. Van surfen op de Noordzee tot sporten op het strand: op en langs het water is veel te beleven.”

“De Leiesteek pronkt terecht met de streekbieren. De traditionele boottochten kregen een nieuwigheid met de ‘fietsboot’. Zo kan je fietsen en varen combineren. De Westhoek plaatst de rijke landschapsbeleving in de kijker. De inspirerende campagne ‘Van de bergen tot de zee’ laat de bezoeker genieten van de bijzondere landschappen en de authentieke couleur locale. Vermeldenswaard is zeker het eerste fietsnetwerk in Noord-Frankrijk, waarmee je met de knooppunten nu grensoverschrijdend kan fietsen vanuit de Westhoek naar dorpjes in Frans-Vlaanderen.”

3. Voor culinaire fijnproevers:

“Qua streekgastronomie worden zowel grote alsook kleine adressen door binnen- en buitenlandse toeristen erg gewaardeerd. In de campagne ‘Het Lekkere Westen’ werken we samen met ruim honderd West-Vlaamse chefs die dan ook echte ambassadeurs zijn. De actie ‘Zee van Smaak’ plaatst de producten uit de Noordzee in de kijker.”

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

In het bruisende centrum van het mondaine Zoute in Knokke-Heist ligt het prestigieuze boetiekhotel Hotel Britannia. Een oase van rust aan onze Belgische Kust. 

..."
"

Aan de oevers van de adembenemende meren van l'Eau d'Heure bevindt zich viersterren etablissement Golden Lakes Hotel. De geschikte luxueuze uitvalbasis om deze fascinerende groene omgeven te (her)ontdekken. 

..."
"
Hotel Bero is geschikt voor gezinnen met kinderen die een onvergetelijke vakantie aan de Belgische Kust verlangen. Op vijf minuutjes wandelen van de zeedijk is het de perfecte locatie om de kust te ontdekken.
..."
"
GRANDE selecteerde dit hotel omwille van zijn unieke kamers en gunstige ligging. In het D-Hotel in Kortrijk zal je genieten van een ontspannend en zorgeloos verblijf. 
..."
"

Een juweeltje van een hotel, gehuisvest in een zeventiende-eeuws herenhuis langs de schilderachtige reien in hartje Brugge.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Op een van de heuvels net buiten het centrum van Spa, bevindt zich het viersterrenhotel Radisson Blu Balmoral Hotel. Het is dé ideale plek om te ontspannen en het centrum te bezoeken.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
In ‘Nieuw Brugge’ niet ver van het station vind je Radisson Blu Hotel Brugge. Het hotel ligt op slechts een korte loopafstand van het pittoreske stadscentrum van Brugge. Het is een prachtige moderne uitvalsbasis om de stad te bezoeken.
..."
"
Hotel Julien bevindt zich in twee historische gebouwen, omgeven door groene terrassen. Het biedt je heel wat stijl en comfort. De loungeruimte, een relaxerende plaats met boeken en magazines, leidt je naar de stijlvolle bar, waar je op je wenken bediend wordt.
..."
"

Verblijf in het vijf-sterren hotel van Brugge en ervaar een weekend vol luxe en cultuur! Iedere kamer en suite weerspiegelt de historische schoonheid van dit 15e eeuwse paleis, de voormalige residentie van de Hertogen van Bourgondië.

..."
"

In hotel Radisson RED Brussels geniet je van de levendige sfeer, de kunst, de muziek. Dit is de Europese hoofstad: ook voor Belgen is er veel te ontdekken!

..."

Pagina's