Ontdek Duitsland op de Fiets en Wandelbeurs 2023 in Flanders Expo Gent

Op de komende Fiets en Wandelbeurs in Flanders Expo Gent staat Duitsland volop in de schijnwerpers als themaland. Maak kennis met de mooiste routes en regio's aan de andere kant van de grens op zaterdag 18 en zondag 19 februari 2023.

Dat Duitsland prachtige natuurgebieden heeft, hoeven we je niet meer te vertellen: van glinsterende meren, geheimzinnige bossen waar wilde katten zich verstoppen en trotse herten rondstappen tot majestueuze bergen en zonovergoten wijngaarden langs rivieren. De 16 nationale parken, 16 UNESCO-biosfeerreservaten en 106 natuurreservaten bieden een grote afwisseling aan fauna en flora. Voor actieve vakantiegangers is Duitsland een top-bestemming, die je via 300.000 km aan wandelpaden en 76.000 km aan fietsroutes kan verkennen.

Duitsland is niet alleen een top-bestemming voor actieve vakanties maar ook voor duurzame vakanties. In het Sustainable Development Report van 2022 staat Duitsland zesde op een lijst met 163 landen. Veel hotels besteden aandacht aan het milieu. Kampeer je liever? Er zijn tal van leuke (eco)campings in de natuur of kies voor een originele overnachting in een boomhut of strandkorf.

Duitsland op de beurs

Ontdek tijdens de Fiets en Wandelbeurs de vele fiets- en wandelmogelijkheden bij onze oosterburen. Ervaren reizigers vertellen je maar al te graag over hun ervaringen terwijl de Duitse regio's dan weer staan te popelen om je hun mooiste fiets- en wandelroutes te presenteren. Daarnaast kan je op een groot indoor fietsparcours van maar liefst 1 kilometer de nieuwste fietsen uitproberen zoals reisbolides, tandems, elektrische fietsen en speedpedelecs. Tussendoor kan je heerlijk genieten van de Duitse specialiteiten op het themaland-terras.

Meer info

Alle informatie over de Fiets en Wandelbeurs 2023 in Flanders Expo Gent vind je hier.

Foto: © Klaus-Hansen-Schwarzwald-Tourismus
 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"
In het verleden deed dit gebouw al dienst als stoomkatoenspinnerij (1873), magazijn, broodbakkerij (1892) en garage. Maar sinds 2004 kreeg het een nieuwe toekomst als viersterrenhotel, centraal gelegen aan de rechteroever van de Leie.
..."
"
De 150 bijzonder elegante kamers combineren historische charme met een moderne vormgeving. De suites die in de gerestaureerde zestiende eeuwse huizen gelegen zijn, bieden een prachtig uitzicht over de beroemde Korenlei aan de oever van de rivier de Leie.
..."