Reizen per video in Gent

GRANDE.be zet een interessante bestemming in de kijker. Wij gingen daarvoor op zoek naar de leukste video. Ontdek hier Gent.

Gent is de hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen en is naar inwoneraantal, op Antwerpen na, de grootste gemeente van België. Gent werd in de 18de eeuw één van de eerste industriesteden op het Europese vasteland vanwege de katoennijverheid. Gent staat bekend voor zijn Gravensteen. Vanuit de lucht herken je Gent dan weer door zijn drie torens: de belforttoren, de Sint-Baafskathedraal met het beroemde Lam Gods en de Sint-Niklaaskerk. Later kwam daar ook de Boekentoren bij, die laatste is een universiteitsbibliotheek met ruimtes om te studeren.

Je krijgt een volledig beeld van wat Gent inhoudt, van sport, naar industrie, naar festivals en uiteraard de stad zelf.

                      

Over deze reeks 'Reizen per video': we selecteren de beste video van een bepaalde bestemming. Daarbij geven we telkens een woordje uitleg over de bestemming en over de video. En we raden vooral aan om de video te bekijken.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"
In het verleden deed dit gebouw al dienst als stoomkatoenspinnerij (1873), magazijn, broodbakkerij (1892) en garage. Maar sinds 2004 kreeg het een nieuwe toekomst als viersterrenhotel, centraal gelegen aan de rechteroever van de Leie.
..."
"
De 150 bijzonder elegante kamers combineren historische charme met een moderne vormgeving. De suites die in de gerestaureerde zestiende eeuwse huizen gelegen zijn, bieden een prachtig uitzicht over de beroemde Korenlei aan de oever van de rivier de Leie.
..."