De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: 'Ontdek de 4 genomineerde ‘mooiste fietsroutes van 2022’ in de Benelux'

GRANDE.be schreef in het voorjaar een artikel over de mooiste wandelroute van het jaar 2021 in de Benelux. Maar ook de mooiste fietsroutes door heel Europa worden in de kijker gezet met de eretitel: ‘Fietsroute van het Jaar 2022’. Dat schrijft Knack Weekend in een artikel op 10 december 2021.

De kandidaten die meedingen naar de prijs van mooiste fietsroutes in Europa moeten aan dezelfde voorwaarden voldoen als deze van de mooiste wandelroute in de Benelux: enkel de nieuwste of recent gewijzigde fietsroutes komen in aanmerking voor de felbegeerde titel. Afgelopen zomer en herfst trapte de jury de pedalen rond om alle fietsroutes uit te testen. Hierdoor vielen er vier genomineerden uit de bus: de Badischer Weinradweg in Duitsland, de Royal Canal Greenway in Ierland, de Vlaanderenroute in België en de LF Waterlinieroute in Nederland.

Wie kroont zich tot winnaar?

De jury selecteert de vier langeafstandsroutes niet alleen voor hun prachtig panorama of decor maar kijkt ook naar criteria als de kwaliteit van het wegdek, de bewegwijzering, de hinder van het andere verkeer en de fietsfaciliteiten op en rondom de fietsroute. Wint de 135 kilometer lange, veelzijdige fietsroute langs de Royal Canal boordevol aquaducten, ruïnes, stenen muurtjes én pubs? Kroont de uitdagende 470 kilometer lange route over de wijnflanken van de bergrug Isteiner Klotz in Duitsland zich tot winnaar? Of brengen wij of onze Noorderburen de felbegeerde titel naar huis? Uiteindelijk hebben de 925 kilometer lange en uitgestrekte Vlaanderenroute dwars door het idyllische Vlaanderen én de 410 kilometer lange fietstocht langs de waterlinies van Edam tot Bergen Op Zoom ook wel wat te bieden aan de fervente fietser. Wie er tijdens de Europese Fiets en Wandelbeurs op 25 februari met de titel aan de haal gaat maakt voor ons niet zoveel uit. De nominatie alleen biedt ons tonnen inspiratie en doet onze fietsbenen kriebelen.

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert Amber van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

In het bruisende centrum van het mondaine Zoute in Knokke-Heist ligt het prestigieuze boetiekhotel Hotel Britannia. Een oase van rust aan onze Belgische Kust. 

..."
"

Aan de oevers van de adembenemende meren van l'Eau d'Heure bevindt zich viersterren etablissement Golden Lakes Hotel. De geschikte luxueuze uitvalbasis om deze fascinerende groene omgeven te (her)ontdekken. 

..."
"
Hotel Bero is geschikt voor gezinnen met kinderen die een onvergetelijke vakantie aan de Belgische Kust verlangen. Op vijf minuutjes wandelen van de zeedijk is het de perfecte locatie om de kust te ontdekken.
..."
"
GRANDE selecteerde dit hotel omwille van zijn unieke kamers en gunstige ligging. In het D-Hotel in Kortrijk zal je genieten van een ontspannend en zorgeloos verblijf. 
..."
"

Een juweeltje van een hotel, gehuisvest in een zeventiende-eeuws herenhuis langs de schilderachtige reien in hartje Brugge.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Op een van de heuvels net buiten het centrum van Spa, bevindt zich het viersterrenhotel Radisson Blu Balmoral Hotel. Het is dé ideale plek om te ontspannen en het centrum te bezoeken.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
In ‘Nieuw Brugge’ niet ver van het station vind je Radisson Blu Hotel Brugge. Het hotel ligt op slechts een korte loopafstand van het pittoreske stadscentrum van Brugge. Het is een prachtige moderne uitvalsbasis om de stad te bezoeken.
..."
"
Hotel Julien bevindt zich in twee historische gebouwen, omgeven door groene terrassen. Het biedt je heel wat stijl en comfort. De loungeruimte, een relaxerende plaats met boeken en magazines, leidt je naar de stijlvolle bar, waar je op je wenken bediend wordt.
..."
"

Verblijf in het vijf-sterren hotel van Brugge en ervaar een weekend vol luxe en cultuur! Iedere kamer en suite weerspiegelt de historische schoonheid van dit 15e eeuwse paleis, de voormalige residentie van de Hertogen van Bourgondië.

..."
"

In hotel Radisson RED Brussels geniet je van de levendige sfeer, de kunst, de muziek. Dit is de Europese hoofstad: ook voor Belgen is er veel te ontdekken!

..."

Pagina's