Toerisme Tips Antwerpen: Niet te missen evenementen in 't stad

GRANDE.be sprak met Ellen Hubert, persmedewerker Stad Antwerpen. Ze vertelt ons wat er te beleven valt in de stad en welke activiteiten de moeite waard zijn: musea, bootraces of een kijkje in de ruimte.

Interactieve rondleiding “The Antwerp Story”- Het Steen

Het Steen is het oudst bewaarde gebouw van de stad. “Sinds kort is er een gloednieuwe attractie, die een perfecte introductie van de stad weergeeft, The Antwerp Story. Het is een parcours dat bestaat uit 11 kamers, waarin je alles leert over de geschiedenis van Antwerpen. De tour eindigt op het panoramisch dakterras. Je hebt er een fantastisch zicht over de stad, rivier en de haven” vertelt Ellen. 

Heropening van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

Op 25 september 2022 is het zover. Het KMSKA opent haar deuren. “Op een nieuwe en verrassende manier wordt een unieke collectie van meesterwerken vertoond. Naast Vlaamse werken toont het museum ook internationale toppers zoals Rodin, Fouquet, Titiaan… Daarnaast zet ’s werelds grootste collectie van James Ensor en Rik Wouters het Antwerpse museum op de kaart. Zeker een bezoekje waard”

The Tall Ships Races: bootrace naar Denemarken

“Voor de echte zeefanaten is er in juli The Tall Ships Races. Het is een zeilrace richting Aalborg (Denemarken) met de meest indrukwekkende schepen ter wereld” legt Ellen uit. Van 22 tot 25 juli 2022 kan je je laten onderdompelen in de maritieme wereld. De Antwerpse Haven zal dan bruisen door de eindeloze zeilschepen, randanimatie met een hapje en drankje en feestelijke muziek.

Van de zee naar de ruimte

“Wie een bezoekje komt brengen aan Antwerpen moet zeker de grootste ruimtevaartexpo van Europa bezocht hebben. SPACE – The Human Quest expo neemt je mee in de wereld van de ruimtevaart. Leer hoe mensen zouden kunnen overleven op Mars, maak de maanlanding van dichtbij mee, koppel je eigen ruimtevaarttuig aan het ISS en ontdek nog veel meer” vertelt Ellen enthousiast. De interactieve expo is voor jong en oud van dinsdag tot en met donderdag te bezoeken van 23 april tot 30 juni 2022.

Bezoekje aan een wereldberoemde kunstenaar

Het huis van barokschilder Peter Paul Rubens, oftewel het Rubenshuis, is gelegen in het hartje van Antwerpen. "Je kan er zijn meesterwerken bewonderen en een stukje Vlaamse geschiedenis opsnuiven. Ook werken van Anthony van Dyck worden in het museum tentoongesteld" Voor de huismussen onder ons, die liever thuisblijven, is er ook de mogelijkheid om het Rubenshuis virtueel te bezoeken. Voormalig directeur Ben van Beneden leidt je rond met een 360 graden fotografie tour. Je moet immers snel zijn. Vanaf 9 januari 2023 sluit het Rubenshuis zijn deuren voor 4 jaar, wegens restauratie.

Copyrights: www.woodmonkey.be, Matthias De Boeck, Sigrid Spinnox
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"
Hotel Julien bevindt zich in twee historische gebouwen, omgeven door groene terrassen. Het biedt je heel wat stijl en comfort. De loungeruimte, een relaxerende plaats met boeken en magazines, leidt je naar de stijlvolle bar, waar je op je wenken bediend wordt.
..."