Toerisme Tips Antwerpen: Niet te missen evenementen in 't stad

GRANDE.be sprak met Ellen Hubert, persmedewerker Stad Antwerpen. Ze vertelt ons wat er te beleven valt in de stad en welke activiteiten de moeite waard zijn: musea, bootraces of een kijkje in de ruimte.

Interactieve rondleiding “The Antwerp Story”- Het Steen

Het Steen is het oudst bewaarde gebouw van de stad. “Sinds kort is er een gloednieuwe attractie, die een perfecte introductie van de stad weergeeft, The Antwerp Story. Het is een parcours dat bestaat uit 11 kamers, waarin je alles leert over de geschiedenis van Antwerpen. De tour eindigt op het panoramisch dakterras. Je hebt er een fantastisch zicht over de stad, rivier en de haven” vertelt Ellen. 

Heropening van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

Op 25 september 2022 is het zover. Het KMSKA opent haar deuren. “Op een nieuwe en verrassende manier wordt een unieke collectie van meesterwerken vertoond. Naast Vlaamse werken toont het museum ook internationale toppers zoals Rodin, Fouquet, Titiaan… Daarnaast zet ’s werelds grootste collectie van James Ensor en Rik Wouters het Antwerpse museum op de kaart. Zeker een bezoekje waard”

The Tall Ships Races: bootrace naar Denemarken

“Voor de echte zeefanaten is er in juli The Tall Ships Races. Het is een zeilrace richting Aalborg (Denemarken) met de meest indrukwekkende schepen ter wereld” legt Ellen uit. Van 22 tot 25 juli 2022 kan je je laten onderdompelen in de maritieme wereld. De Antwerpse Haven zal dan bruisen door de eindeloze zeilschepen, randanimatie met een hapje en drankje en feestelijke muziek.

Van de zee naar de ruimte

“Wie een bezoekje komt brengen aan Antwerpen moet zeker de grootste ruimtevaartexpo van Europa bezocht hebben. SPACE – The Human Quest expo neemt je mee in de wereld van de ruimtevaart. Leer hoe mensen zouden kunnen overleven op Mars, maak de maanlanding van dichtbij mee, koppel je eigen ruimtevaarttuig aan het ISS en ontdek nog veel meer” vertelt Ellen enthousiast. De interactieve expo is voor jong en oud van dinsdag tot en met donderdag te bezoeken van 23 april tot 30 juni 2022.

Bezoekje aan een wereldberoemde kunstenaar

Het huis van barokschilder Peter Paul Rubens, oftewel het Rubenshuis, is gelegen in het hartje van Antwerpen. "Je kan er zijn meesterwerken bewonderen en een stukje Vlaamse geschiedenis opsnuiven. Ook werken van Anthony van Dyck worden in het museum tentoongesteld" Voor de huismussen onder ons, die liever thuisblijven, is er ook de mogelijkheid om het Rubenshuis virtueel te bezoeken. Voormalig directeur Ben van Beneden leidt je rond met een 360 graden fotografie tour. Je moet immers snel zijn. Vanaf 9 januari 2023 sluit het Rubenshuis zijn deuren voor 4 jaar, wegens restauratie.

Copyrights: www.woodmonkey.be, Matthias De Boeck, Sigrid Spinnox
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

In het bruisende centrum van het mondaine Zoute in Knokke-Heist ligt het prestigieuze boetiekhotel Hotel Britannia. Een oase van rust aan onze Belgische Kust. 

..."
"

Aan de oevers van de adembenemende meren van l'Eau d'Heure bevindt zich viersterren etablissement Golden Lakes Hotel. De geschikte luxueuze uitvalbasis om deze fascinerende groene omgeven te (her)ontdekken. 

..."
"
Hotel Bero is geschikt voor gezinnen met kinderen die een onvergetelijke vakantie aan de Belgische Kust verlangen. Op vijf minuutjes wandelen van de zeedijk is het de perfecte locatie om de kust te ontdekken.
..."
"
GRANDE selecteerde dit hotel omwille van zijn unieke kamers en gunstige ligging. In het D-Hotel in Kortrijk zal je genieten van een ontspannend en zorgeloos verblijf. 
..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Op een van de heuvels net buiten het centrum van Spa, bevindt zich het viersterrenhotel Radisson Blu Balmoral Hotel. Het is dé ideale plek om te ontspannen en het centrum te bezoeken.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
In ‘Nieuw Brugge’ niet ver van het station vind je Radisson Blu Hotel Brugge. Het hotel ligt op slechts een korte loopafstand van het pittoreske stadscentrum van Brugge. Het is een prachtige moderne uitvalsbasis om de stad te bezoeken.
..."
"

In hotel Radisson RED Brussels geniet je van de levendige sfeer, de kunst, de muziek. Dit is de Europese hoofstad: ook voor Belgen is er veel te ontdekken!

..."