Spot Op Trot Op!: Wat te doen in Boom: 8 keer op avontuur in de Rupelstreek

Jonathan schrijft in augustus 2021 zijn blog Trot Op! over zijn avontuur in de Rupelstreek.

‘Zo beste vriendjes en vriendinnetjes: ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar tot voor kort was de Rupelstreek voor mij vooral iets waar ik zo snel mogelijk doorscheurde op weg van Antwerpen naar Brussel. Dit deed ik over de verschrikkelijke A12 – ook gekend als de E19 van Den Aldi. Dat is een weg die de schijn ophoudt een autostrade te zijn, maar waar je om de vijfhonderd meter voor een rood licht staat te wachten tussen het plebs dat zo nodig met de kinderen naar IKEA moest. Mijn praktische ervaring met de rest van de Rupelstreek bleef beperkt tot een aantal dronken bezoekjes aan het Casa Blanca festival bij de mooie Sint-Bernardusabdij van Hemiksem, en mij vanop m’n zetel afvragen of ik het plezant zou vinden op Tomorrowland. Toen Toerisme Scheldeland me voorstelde of ik een weekendje Boom zag zitten om er de omgeving te verkennen, vroeg ik me dan ook af wat ik er in godsnaam zou aantreffen. Maar omdat ik een uitdaging nooit uit de weg ga, pakte ik snel m’n boeltje en m’n vrolijkste bestie Floor bij elkaar en vertrok. Vol goede moed reed ik de Leien af, om een kwartier later al met het avontuur in de ogen blinkend terplekke te staan. Het kan in het leven soms snel gaan.’

Lees het volledige artikel hier:

 

Over Trot Op! en Jonathan: Trot Op! is niet de zoveelste reisblog. Het is humoristisch, apart en in-your-face. Jonathan Ramael werkt als reisjournalist voor VAB Magazine en Goodbye, en als fotograaf voor onder meer de Stad Antwerpen. Sinds hij eind 2018 met Trop Op! begon, sleepte hij zes nominaties voor de Belgian Travel Blog Awards in de wacht.

      

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"
Hotel Julien bevindt zich in twee historische gebouwen, omgeven door groene terrassen. Het biedt je heel wat stijl en comfort. De loungeruimte, een relaxerende plaats met boeken en magazines, leidt je naar de stijlvolle bar, waar je op je wenken bediend wordt.
..."