Toerisme Tips Nederland: Hiep hiep hoera voor Mondriaan, het Mauritshuis en de stad Utrecht

GRANDE.be sprak met Esther Rijke, PR & Influencer Marketing Manager van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Ze vertelt ons over niet te missen activiteiten in Nederland.

200-jarig bestaan van het Mauritshuis

“Precies 200 jaar geleden opende het Mauritshuis in Den Haag zijn deuren. Om dit te vieren staan er speciale voorstellingen op de agenda. Vanaf februari is er de tentoonstelling ‘In volle bloei’ waar je de mooiste bloemstillevens uit de 17de en 18e eeuw kan bewonderen” vertelt Esther. “Tijdens de zomermaanden is er het eerste Street Art Museum in Den Haag. Op verschillende locaties bewonder je muurschilderingen die gebaseerd zijn op de collectie van het Mauritiushuis. Daarnaast is er de tentoonstelling Flash I Back, een mix van hedendaagse foto’s en de historische meesterwerken. We sluiten het jaar af met een samenwerking tussen Hollandse meesters en de Frick Collection uit New York. Je kan er een blik werpen op werken die eeuwenlang niet in Europa te zien zijn geweest”.

Feest voor Mondriaan

Kunstenaar Piet Mondriaan werd 150 jaar geleden geboren in Amersfoort en ook dat moet gevierd worden. “’Feest van Verbeelding’ is een tentoonstelling ter ere van de schilder waar zijn drang tot vernieuwing en uitgesproken verbeelding centraal staan. Ook stadswandelingen, muziekevenementen en dansevenementen worden gehouden ter ere van de kunstenaar. In het Museum Flehite kan je het vroege werk van Mondriaan bekijken. Tenslotte is er voor de tentoonstelling ‘Onbegrensd’ in het Mondriaanhuis nieuw werk gecreëerd door zeven kunstenaars en zeven componisten. Ze laten zich inspireren door de kunstenaarsgroep De Stijl, waar Mondriaan ook deel van uitmaakte”.

Een derde verjaardag: het Paleis Het Loo en de Europese stad van de Wetenschap

De laatste verjaardag die gevierd wordt dit jaar in Nederland is die van Utrecht. “Maar liefst 900 jaar geleden werden de stadsrechten verleend aan de stad. Onder het motto ‘Stad zonder Muren’ vinden van 2 juni tot 11 november allerlei activiteiten plaats. De hoogtepunten zijn het koorfestival Leading Voices van 27 tot 31 juli en het wielerevenement La Vuelta (Ronde van Spanje) van 19 tot 21 augustus”.

Er worden dus bijzondere verjaardagen gevierd in Nederland. Maar dat is niet alles. “In Apeldoorn heropent het Paleis Het Loo. Volg de paleisroutes en krijg meer inzicht in het leven van de Oranjes in de 19de en 20ste eeuw. Verder wordt de titel ‘de Europese Stad van de Wetenschap van 2022’ uitgereikt. Dit jaar is Leiden de gelukkige winnaar. Een wetenschapscongres, een wetenschapsfestival, tentoonstellingen en workshops zijn allemaal activiteiten waar je naar kan uitkijken” aldus Esther.

Copyrights: ANP, Hollandse Hoogte, AP, Peter de Jong, Iris van den Broek, Lex van Lieshout, Ton Toemen
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

In Valkenburg, in het schitterende Ingendael, op 10 minuten rijden van Maastricht, ligt Château St. Gerlach. Een landgoed vol herinneringen en met een overweldigende schoonheid en grandeur.

..."
"

In het heuvellandschap van Zuid-Limburg bevindt zich het Parkhotel Het Gulpdal. De familie Huls baat het viersterrenhotel uit in Slenaken, een pittoresk dorp met authentieke vakwerkhuizen. Het hotel heeft een prachtige ligging in het dal van de rivier Gulp.

..."
"

Mooi midden het snijpunt van Nederland, Duitsland en België vormt Hotel Winselerhof een oase van rust, natuur en genieten. Het behoort tot de Zuidlimburgse Oostwegel Collection. Een absolute aanrader is het exquise restaurant Pirandello, waar men de smaak van Italië serveert.

..."
"
Net achter het Maastrichtse Vrijthof vind je het Kruisherenhotel: een oude kerk met kloostercomplex van de monnikenorde der Kruisheren. De bouw werd begin van de zestiende eeuw afgerond, binnenin is de design supermodern.
..."
"

Het iconische Hilton Amsterdam, doordrenkt van geschiedenis en raffinement, ligt in het chique residentiele Amsterdam-Zuid.

..."
"

Hilton Rotterdam ligt in het hartje van de stad; een plek vol cafés, restaurants, shops en musea.

..."
"

Het DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen ligt in de bossen. Je voelt je als een koning in de luxe kamers met balkons die uitzicht bieden op de bossen en de golfbaan met 9 holes.

..."
"

Hilton Amsterdam Airport Schiphol biedt het perfect begin van de vakantie.

..."