3 tips in Nederland

3 tips in Nederland: van het Markermeer en havenstad Enkhuizen naar een mooie strandwandeling in Scheveningen.

1. Voor natuurliefhebbers:

“Het Markermeer, gelegen tussen Noord-Holland en Flevoland, is een leuke uitstap voor de liefhebbers van watersport of natuur. Op het meer kan je zeilen en varen of je kan een bezoekje brengen aan de pittoreske havensteden zoals Enkhuizen, Hoorn en Volendam. Recent heeft Nederland hier Marker Wadden aangelegd. Dat zijn kleine eilandjes die kunstmatig op het meer worden gemaakt. Ze hebben een speciaal effect op de fauna en flora, waardoor bijvoorbeeld meer trekvogels naar het gebied komen.”

“Ook de Oostvaardersplassen, tussen Almere en Lelystad in de provincie Flevoland, zijn heel mooi. Het is een natuurgebied van zo'n 5600 hectaren. Het gebied telt ongeveer 30 soorten vogels. Hiertoe behoren zeldzame vogels als de roerdomp en de kleine zilverreiger. Een ideale plek voor elke natuurliefhebber.”

“Het nationaal park De Biesbosch is ontstaan in 1200 -1300 na een vloed waardoor een groot deel onder water is komen te staan. In dat park kan je uitstekend wandelen, fietsen en varen.”

“Ik raad zeker het Nationaal Park De Hoge Veluwe aan. Je kan er wandelen langs bijvoorbeeld de Paaltjesroute of een themawandeling uitkiezen én verspreid over heel het park gratis fietsen huren. Als je dan toch in de buurt bent, ga dan zeker wild eten bij de sterrenrestaurants in de buurt of boek een nachtje om na te genieten bij de lokale charmehotels.”

2. Voor cultuurliefhebbers:

“De Lakenhal is een echt historisch monument van Leiden, het pand dateert al uit 1640. Je kan er de werken van oude meesters als Lucas van Leyden, Rembrandt van Rijn en Jan Steen bekijken en er is ook plaats voor moderne kunstenaars als Theo van Doesburg, Jan Wolkers en Erwin Olaf.”

“Op onze website hebben we verhalen gebundeld onder de categorie ‘Holland Stories’ waarbij over unieke bestemmingen en hun rijke geschiedenis en cultuur wordt verteld. Een bekende story is Nederland Waterland. Hierbij worden de Deltawerken en hoe je ons land droog houdt, uitgelegd. Een derde van ons land ligt namelijk onder de zeespiegel. Als we onze polders en dijken niet hadden zou half Nederland onder water staan.”

“Dordrecht is de oudste stad van Holland en helemaal niet ver van de Belgisch-Nederlandse grens. Ideaal dus voor een weekendje weg. Geschiedenis en cultuur gaan er gepaard met toffe boetiekjes. Kom tot rust in de verschillende begijnhoven of wandel door het stadscentrum en laat de oude gevels op je inwerken.”

“Architectuurhistorisch is Rotterdam the place to be. Een zwaar verwoeste stad in de Tweede Wereldoorlog, waar nu parels van hoogbouw zijn te bewonderen. Loop zeker even binnen bij de Markthal van Rotterdam, een zeer in het oog springend cilindervormig gebouw versierd met prachtige kleurrijke prints. Niet alleen je ogen worden er verwend, maar ook de dagverse culinaire producten prikkelen je eetlust. Nog een pareltje in Rotterdam is de grote Paul Delvaux najaarstentoonstelling in het Boijmans van Beuningen Museum. Daarnaast kan je in de stad ook innovatieve projecten zoals het Dobberend Bos of het duurzame Floating Farm bezichtigen.”

3. Voor sportliefhebbers:

“Een fikse strandwandeling in Scheveningen is perfect. Daarna kan je een kopje koffie gaan drinken in het vermaarde Kurhaus. Vergeet er zeker niet naar het plafond te kijken waar een prachtige muurschildering prijkt.”

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

In Valkenburg, in het schitterende Ingendael, op 10 minuten rijden van Maastricht, ligt Château St. Gerlach. Een landgoed vol herinneringen en met een overweldigende schoonheid en grandeur.

..."
"

In het heuvellandschap van Zuid-Limburg bevindt zich het Parkhotel Het Gulpdal. De familie Huls baat het viersterrenhotel uit in Slenaken, een pittoresk dorp met authentieke vakwerkhuizen. Het hotel heeft een prachtige ligging in het dal van de rivier Gulp.

..."
"

Mooi midden het snijpunt van Nederland, Duitsland en België vormt Hotel Winselerhof een oase van rust, natuur en genieten. Het behoort tot de Zuidlimburgse Oostwegel Collection. Een absolute aanrader is het exquise restaurant Pirandello, waar men de smaak van Italië serveert.

..."
"
Net achter het Maastrichtse Vrijthof vind je het Kruisherenhotel: een oude kerk met kloostercomplex van de monnikenorde der Kruisheren. De bouw werd begin van de zestiende eeuw afgerond, binnenin is de design supermodern.
..."
"

Het iconische Hilton Amsterdam, doordrenkt van geschiedenis en raffinement, ligt in het chique residentiele Amsterdam-Zuid.

..."
"

Hilton Rotterdam ligt in het hartje van de stad; een plek vol cafés, restaurants, shops en musea.

..."
"

Het DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen ligt in de bossen. Je voelt je als een koning in de luxe kamers met balkons die uitzicht bieden op de bossen en de golfbaan met 9 holes.

..."
"

Hilton Amsterdam Airport Schiphol biedt het perfect begin van de vakantie.

..."