Kruisherenhotel

Kruisherengang 23, 6211 Maastricht, Nederland
GRANDE reporter bezocht dit hotel
Net achter het Maastrichtse Vrijthof vind je het Kruisherenhotel: een oude kerk met kloostercomplex van de monnikenorde der Kruisheren. De bouw werd begin van de zestiende eeuw afgerond, binnenin is de design supermodern.

Het Kruisherenhotel behoort tot de Zuidlimburgse Oostwegel Collection, waar ook Hotel Winselerhof in Landgraaf, Hotel Château St. Gerlach in Valkenburg en restaurant Château Neercanne deel van uitmaken. De familie Oostwegel gaat voor klasse en kwaliteit: men respecteert de sfeer van elk gebouw, en vult dat aan met eigentijdse luxe. In het Kruisherenhotel is het contrast uniek tussen het statige klooster en de supermoderne inrichting: van de inkom tot elke kamer.

Via een koperen gang kom je de voormalige kloosterkerk binnen, waar je blik meteen naar boven wordt getrokken, naar de hoge gewelfde plafonds. Aan de oude wanden van mergelblokken siert moderne kunst, het spel van licht is een ontwerp van lichtontwerper Ingo Maurer en komt van unieke moderne luchters. De hele hoogte van de kerk is gebruikt: op de begane grond vind je de wijnbar en de receptie, middenin de ruimte 'zweeft' de eetzaal net onder de glas-in-loodramen en dan kan je met de lift nog een verdieping hoger: waar je een geweldig zicht hebt over de hele kerk.

De 60 kamers of suites zijn geïnspireerd op de voormalige kloostercellen: vandaag zijn het luxe-kamers van 5 sterren kwaliteit. Bijkomende troeven van het Kruisherenhotel zijn de centrale ligging in de leuke stad Maastricht, én het uitstekende restaurant!

Foto's: Etienne van Sloun