Reizen per video in Utrecht

Ga mee op reis door een cameralens. GRANDE.be geeft je een unieke blik op bestemmingen om bij weg te dromen. Herontdek in slechts enkele minuten Utrecht. 

Prachtige grachten en parken, historische gebouwen en fascinerende musea: dat is Utrecht! Zonder een karrevracht aan toeristen is Utrecht een intiem alternatief voor Amsterdam. Een vijftigtal kilometer ten zuiden van de Nederlandse hoofdstad ligt de prachtige binnenstad van Utrecht. De grootste troef van het kanaal zijn de wegen en terrassen die onderdeel zijn van een gracht. Zo wandel of lunch je vlak naast het water. 

Even genoeg van de binnenstad? Ontvlucht het centrum en bezoek de monumentale kastelen, forten en burchten rondom Utrecht. Reis terug in de wereld van pracht en macht en ontdek de rijkgevulde geschiedenis van de stad.  

Reis per trein naar Utrecht en ontdek de diverse architectuur. Naarmate je naar de binnenstad kuiert, wordt het contrast tussen moderne blokken en historische grachtenpanden groter. Herbeleef het uitzicht over Utrecht vanaf de Domtoren, het epicentrum van de stad.

Voor de reeks 'Reizen per video' selecteren we de beste video van een bepaalde bestemming. Daarbij geven we telkens een woordje uitleg over de bestemming en over de video. We raden vooral aan om de video te bekijken.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

In Valkenburg, in het schitterende Ingendael, op 10 minuten rijden van Maastricht, ligt Château St. Gerlach. Een landgoed vol herinneringen en met een overweldigende schoonheid en grandeur.

..."
"

In het heuvellandschap van Zuid-Limburg bevindt zich het Parkhotel Het Gulpdal. De familie Huls baat het viersterrenhotel uit in Slenaken, een pittoresk dorp met authentieke vakwerkhuizen. Het hotel heeft een prachtige ligging in het dal van de rivier Gulp.

..."
"

Mooi midden het snijpunt van Nederland, Duitsland en België vormt Hotel Winselerhof een oase van rust, natuur en genieten. Het behoort tot de Zuidlimburgse Oostwegel Collection. Een absolute aanrader is het exquise restaurant Pirandello, waar men de smaak van Italië serveert.

..."
"
Net achter het Maastrichtse Vrijthof vind je het Kruisherenhotel: een oude kerk met kloostercomplex van de monnikenorde der Kruisheren. De bouw werd begin van de zestiende eeuw afgerond, binnenin is de design supermodern.
..."
"

Het iconische Hilton Amsterdam, doordrenkt van geschiedenis en raffinement, ligt in het chique residentiele Amsterdam-Zuid.

..."
"

Hilton Rotterdam ligt in het hartje van de stad; een plek vol cafés, restaurants, shops en musea.

..."
"

Het DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen ligt in de bossen. Je voelt je als een koning in de luxe kamers met balkons die uitzicht bieden op de bossen en de golfbaan met 9 holes.

..."
"

Hilton Amsterdam Airport Schiphol biedt het perfect begin van de vakantie.

..."