De Kust in beeld met de foto-expositie ‘Adembenemende plekken’

De nieuwe fotocampagne ‘Adembenemende Plekken’ bestaat uit ruim 63 foto’s en is te bewonderen langs de gehele kustlijn. Van Knokke-Heist tot en met Leffrinckoucke plaatsen 47 fotografen de schoonheid van de Kust in de kijker met hun beelden.

“De foto-expositie is een uitnodiging om bekende en minder bekende parels aan de Kust te ontdekken in de vier seizoenen. De tramhaltes zijn een startpunt om de adembenemende plekken in de buurt te bezoeken. De foto’s vertellen een boeiend verhaal. Met fierheid tonen de fotografen de schoonheid van de Kust”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Vijf adembenemende thema’s 

De foto’s zijn gratis te bezichtigen tot en met 31 augustus dit jaar in 43 tramhaltes, bij 14 kustondernemers en op 6 locaties over de grens met Frankrijk (Bray-Dunes, Zuydcoote en Leffrinckoucke). Per kustgemeente zijn één of meerdere fotografen geselecteerd. De adembenemende plekken en de foto’s tonen de schoonheid van de Kust rond vijf thema’s: nostalgie, architectuur & kunst, natuur & rust, maritieme beleving en actief aan zee. De expositie wordt ondersteund door een flyer, een fotomagazine en een reispocket. De reispocket bevat adembenemende trips die zijn samengesteld op basis van de thema’s en beelden van de foto-expo. Deze trips bundelen te ontdekken plekken met tips in de buurt en bieden een uitstap aan op maat van elk gezelschap.

Fotograaf Johan Töpke uit Middelkerke-Westende is één van de deelnemende fotografen: “De zee blijft een indrukwekkend decor om de Kust in beeld te brengen. Het zijn foto’s die doen wegdromen. De adembenemende plekken spreken tot de verbeelding en vertellen een verhaal. De schoonheid van de beelden zorgt voor een sterke uitstraling.”

Westkustfietsweekend

Op 13 en 14 mei organiseren De Panne, Koksijde-Oostduinkerke, Nieuwpoort en Veurne de tweede editie van het Westkustfietsweekend. Fietsers kunnen langs het traject van de Westkustfietsroute – dat uitzonderlijk aangepast en in een feestelijk jasje gestoken wordt- genieten van de ‘Adembenemende plekken’, foodtrucks en animatie. Er kan bovendien eenmalig dwars door monumenten gefietst worden zoals de Vismijn in Nieuwpoort en het Abdijmuseum Ten Duinen.

Foto: © Mario Vanparys
 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

In het bruisende centrum van het mondaine Zoute in Knokke-Heist ligt het prestigieuze boetiekhotel Hotel Britannia. Een oase van rust aan onze Belgische Kust. 

..."
"
Hotel Bero is geschikt voor gezinnen met kinderen die een onvergetelijke vakantie aan de Belgische Kust verlangen. Op vijf minuutjes wandelen van de zeedijk is het de perfecte locatie om de kust te ontdekken.
..."
"
GRANDE selecteerde dit hotel omwille van zijn unieke kamers en gunstige ligging. In het D-Hotel in Kortrijk zal je genieten van een ontspannend en zorgeloos verblijf. 
..."
"

Een juweeltje van een hotel, gehuisvest in een zeventiende-eeuws herenhuis langs de schilderachtige reien in hartje Brugge.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
In ‘Nieuw Brugge’ niet ver van het station vind je Radisson Blu Hotel Brugge. Het hotel ligt op slechts een korte loopafstand van het pittoreske stadscentrum van Brugge. Het is een prachtige moderne uitvalsbasis om de stad te bezoeken.
..."
"

Verblijf in het vijf-sterren hotel van Brugge en ervaar een weekend vol luxe en cultuur! Iedere kamer en suite weerspiegelt de historische schoonheid van dit 15e eeuwse paleis, de voormalige residentie van de Hertogen van Bourgondië.

..."
"

'Pluk de dag' is inderdaad hét motto in dit authentieke, rustgevende landhuis in de duinen. Je wilt immers zo lang mogelijk genieten van de bijzonder knusse familiesfeer. Die is er al in de gang, waar je ontvangen wordt.

..."
"

Aan de straatkant zeven ruime en warm gedecoreerde kamers met lateraal zeezicht, achteraan vier kamers. Overnachten in het hotel is een zalige en veilige afsluiter na een weelderige maaltijd in het restaurant.

..."