Reizen per video in Lille

GRANDE.be zet een interessante bestemming in de kijker. Wij gingen daarvoor op zoek naar de leukste video. Ontdek hier Lille.

Lille of Rijsel, is een stad in Noord-Frankrijk dichtbij de grens van België. De stad ligt slechts op 25 km van Kortrijk, waarmee het de Frans-Belgische Eurometropool Rijsel-Kortrijk-Doornik vormt. In deze stad kan je het museum van schone kunsten gaan bezoeken, wat meteen het grootste kunstmuseum is van Frankrijk. Opvallend is de bouwstijl die in Rijsel gehanteerd wordt. Die is vaker Belgisch, Nederlands of Engels dan Frans. Denk daarbij aan de typisch rood-bruine bakstenen die gebruikt worden, dat is iets dat je amper ziet in Frankrijk.

Deze video geeft je een fantastische kijk op hoe Lille eruit ziet op de avond. Je ziet alle hoogtepunten van Lille in een ander licht, letterlijk.

                       

Over deze reeks 'Reizen per video': we selecteren de beste video van een bepaalde bestemming. Daarbij geven we telkens een woordje uitleg over de bestemming en over de video. En we raden vooral aan om de video te bekijken.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Al sinds 1913 is het vijfsterrenhotel 'Le Royal' van de hotelgroep Barrière een prachtig toeristenoord aan de Normandische kust.

..."
"

Straatsburg bezoeken, én genieten van de natuur en de rust!

..."