3 tips in de Provence

3 tips in de Provence: van regionale natuurparken naar de workshop over wijnen.

1. Voor natuurliefhebbers:

Bezoek tot wel tien parken in de Provence: het Regionaal Natuurpark des Alpilles, waar je de oehoe kan aanschouwen; het indrukwekkende Regionaal Natuurpark van Verdon, met de tweede grootste canyon van Europa; het Regionaal Natuurpark van de Camargue, een tussenstop voor 150.000 trekvogels en het Regionaal Natuurpark van de Queyras, een must voor “stargazers” die de zuiverste hemel van Europa willen bewonderen op de astronomische site Saint-Véron.

2. Voor sportliefhebbers:

Wat zijn de twee symbolen van de Provence? De fiets en petanque (Jeu de Boules)! Een kwart van de etappes van de Tour de France vindt hier plaats en dankzij de opmars van de elektrische fiets kan je die etappes ook zelf afleggen met de hele familie. En ja, petanque is dé favoriete sport! Een sociale sport die voor iedereen toegankelijk is. De must voor de dames: roze petanqueballen kopen in het Maison de la Boule Bleue, in Panier in Marseille, de oudste wijk van Frankrijk.

3. Voor culinaire fijnproevers:

Le Carré du Palais in Avignon is het mekka voor gastronomie en wijn! Het beslaat een oppervlakte van 2000 m² op Place du Palais des Papes, een van de bekendste plekken van Avignon. Doe een workshop over de wijnen van de Rhônevallei in 8 talen of geniet in het gastronomisch restaurant met 25 zitplaatsen of in de wijnbar.

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Al sinds 1913 is het vijfsterrenhotel 'Le Royal' van de hotelgroep Barrière een prachtig toeristenoord aan de Normandische kust.

..."
"

Straatsburg bezoeken, én genieten van de natuur en de rust!

..."
"

Dit hotel vind je in het historische hart van de stad Troyes, op wandelafstand van de kathedraal en het voormalige bisschoppelijke paleis. Dit vakwerkhuis behoorde ooit toe aan de Orde van de Tempeliers en de fundamenten dateren uit de twaalfde eeuw.

..."
"
Het Sozo Hotel is gevestigd in een voormalige kerk. De originele structuren van het gebouw werden behouden. Het geheel werd ingericht met designmeubelen van onder meer Philippe Starck en Ron Arad. Bovendien baadt elke verdieping in een andere sfeer dankzij de uitgekiende en aparte verlichting.
..."
"

De Champagneregio is een allercharmant hotel mét verfijnd restaurant rijk. Het gaat om Les Avisés in het schattige dorpje Avize. Dit logeeradresje vormt een perfecte blend tussen logeren en genieten van champagnebubbels, want de uitbater ervan, Anselme Selosse, is meteen ook champagneboer.

..."
"
Het hotel is ondergebracht in een landhuis in second empire-stijl, dat vooral populair was op het einde van de negentiende eeuw. Het Villefromoy hotel werd gerenoveerd met oog voor de grandeur van weleer maar wel met hedendaags comfort.
..."
"

Het comfortabele New Hotel Roblin is centraal gelegen vlakbij Madeleine en op wandelafstand van de Grands Boulevards, metro Madeleine én fietsenstallingen van Vélib'. Uitgebreid ontbijtbuffet met bediening, restaurant in het hotel.

..."
"

We overnachten in hotel Les Jardins du Marais in een rustige straat in de buurt van de Place de la République. De ontbijtzaal en het restaurant bevinden zich rond een groene en rustige patio. Het Amerikaanse ontbijtbuffet is uitgebreid. Vlakbij metro Saint-Sébastien-Froissart.

..."
"

Lichte kleuren en Louis XVI-meubilair zorgen voor een op-en-top Frans sfeertje.

..."
"

Dit oude klooster werd met veel smaakgevoel omgetoverd tot een aangenaam designhotel. De kamers van dit sfeervol 15e-eeuws pand liggen rondom de binnentuin, zijn ruim en hebben hier en daar nog authentieke elementen.

..."

Pagina's