3 tips in Frankrijk

3 tips in Frankrijk: van impressionisme in Normandië naar rosé drinken in de Provence.

1. Voor cultuurliefhebbers:

“In Normandië, de bakermat van het impressionisme, loodst ‘Voyages impressionnistes’ je door de streek. De regio heeft een handige gids uitgebracht waarmee je de bekendste impressionistische werken in de regio kan bewonderen en de landschappen die de schilders geïnspireerd hebben met eigen ogen kan ontdekken.”

“Bordeaux is een bestemming binnen het aanbod van de Zon-Thalys, die Brussel verbindt met Valence, Avignon, Aix-en-Provence en Marseille. Bordeaux staat vooral bekend om haar goede wijnen en haar culinaire specialiteiten. Maar er is meer. De architectuur van de Place de la Comèdie, de Pont de Pierre en de Porte Cailhau: ze staan allemaal op de Werelderfgoedlijst."

2. Voor natuurliefhebbers:

“De vulkanen van de Auvergne en het Nationaal Park van de Vanoise zijn echte aanraders. Het lijstje zou uiteraard ook niet compleet zijn zonder de Vogezen te vermelden: een klassieke najaarsbestemming vlak bij België!”

3. Voor sportliefhebbers:

“Ik raad wandelaars en alpinisten het Nationaal Park van Mercantour aan. Het is een zonnige bestemming waar je zeker het Lac d’Allos moet gaan zien. Fietsers kunnen hun hart dan weer ophalen in het Regionaal Natuurpark van de Vercors: ideaal voor mountainbikers.”

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Al sinds 1913 is het vijfsterrenhotel 'Le Royal' van de hotelgroep Barrière een prachtig toeristenoord aan de Normandische kust.

..."
"

Straatsburg bezoeken, én genieten van de natuur en de rust!

..."