3 tips in Frankrijk

3 tips in Frankrijk: van impressionisme in Normandië naar rosé drinken in de Provence.

1. Voor cultuurliefhebbers:

“In Normandië, de bakermat van het impressionisme, loodst ‘Voyages impressionnistes’ je door de streek. De regio heeft een handige gids uitgebracht waarmee je de bekendste impressionistische werken in de regio kan bewonderen en de landschappen die de schilders geïnspireerd hebben met eigen ogen kan ontdekken.”

“Bordeaux is een bestemming binnen het aanbod van de Zon-Thalys, die Brussel verbindt met Valence, Avignon, Aix-en-Provence en Marseille. Bordeaux staat vooral bekend om haar goede wijnen en haar culinaire specialiteiten. Maar er is meer. De architectuur van de Place de la Comèdie, de Pont de Pierre en de Porte Cailhau: ze staan allemaal op de Werelderfgoedlijst."

2. Voor natuurliefhebbers:

“De vulkanen van de Auvergne en het Nationaal Park van de Vanoise zijn echte aanraders. Het lijstje zou uiteraard ook niet compleet zijn zonder de Vogezen te vermelden: een klassieke najaarsbestemming vlak bij België!”

3. Voor sportliefhebbers:

“Ik raad wandelaars en alpinisten het Nationaal Park van Mercantour aan. Het is een zonnige bestemming waar je zeker het Lac d’Allos moet gaan zien. Fietsers kunnen hun hart dan weer ophalen in het Regionaal Natuurpark van de Vercors: ideaal voor mountainbikers.”

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Al sinds 1913 is het vijfsterrenhotel 'Le Royal' van de hotelgroep Barrière een prachtig toeristenoord aan de Normandische kust.

..."
"

Straatsburg bezoeken, én genieten van de natuur en de rust!

..."
"
De ruime en individueel ingerichte kamers van dit 16de eeuwse herenhuis zijn bereikbaar via de vierkante toren met zijn stenen trap. Het hotel serveert elke ochtend een continental ontbijt in de gezellige lounge.
..."
"
Het hotel is ondergebracht in een landhuis in second empire-stijl, dat vooral populair was op het einde van de negentiende eeuw. Het Villefromoy hotel werd gerenoveerd met oog voor de grandeur van weleer maar wel met hedendaags comfort.
..."
"

Dit oude klooster werd met veel smaakgevoel omgetoverd tot een aangenaam designhotel. De kamers van dit sfeervol 15e-eeuws pand liggen rondom de binnentuin, zijn ruim en hebben hier en daar nog authentieke elementen.

..."
"

De Champagneregio is een allercharmant hotel mét verfijnd restaurant rijk. Het gaat om Les Avisés in het schattige dorpje Avize. Dit logeeradresje vormt een perfecte blend tussen logeren en genieten van champagnebubbels, want de uitbater ervan, Anselme Selosse, is meteen ook champagneboer.

..."
"

Dit hotel vind je in het historische hart van de stad Troyes, op wandelafstand van de kathedraal en het voormalige bisschoppelijke paleis. Dit vakwerkhuis behoorde ooit toe aan de Orde van de Tempeliers en de fundamenten dateren uit de twaalfde eeuw.

..."
"

Lichte kleuren en Louis XVI-meubilair zorgen voor een op-en-top Frans sfeertje.

..."
"
Het Sozo Hotel is gevestigd in een voormalige kerk. De originele structuren van het gebouw werden behouden. Het geheel werd ingericht met designmeubelen van onder meer Philippe Starck en Ron Arad. Bovendien baadt elke verdieping in een andere sfeer dankzij de uitgekiende en aparte verlichting.
..."
"

Hotel le Maréchal in de wijk Petite Venise is een adres waar de romantiek en de nostalgie van de muren druipen. Toch vind je in dit gebouw uit 1565 alle comfort uit de 21ste eeuw.

..."

Pagina's