Hotel 'Le Royal' in Deauville

Boulevard Eugène Cornuche, 14804 Deauville, Frankrijk
GRANDE reporter Gert Van Wichelen bezocht dit hotel

Al sinds 1913 is het vijfsterrenhotel 'Le Royal' van de hotelgroep Barrière een prachtig toeristenoord aan de Normandische kust.

Dankzij zijn indrukwekkende buitenarchitectuur is ‘Le Royal’ een majestueuze parel aan de kustlijn van Deauville. Het interieur met de enorme ramen en charmante, rode fauteuils ademt de sfeer van de belle époque.

'Le Royal’ biedt 247 kamers of suites. Je kan genieten van een fenomenaal uitzicht over de Atlantische Oceaan, het Normandisch platteland of de architecturale pracht van Deauville. Het hotel telt vier verschillende types kamers: Superior, Deluxe, Deluxe Seaview en Deluxe Terrace Room. Daarnaast zijn er ook vier verschillende soorten suites: Prestige Junior Sea View, Prestige Sea View, Amicalement Vôtre en Royal Suite. De hotelkamers zijn een toonbeeld van romantische elegantie. Tinten van beige zandkleur en oceaanblauw kleuren de elegante bekleding, terwijl de muur prachtig versierd is met portretten van filmsterren vanop het Amerikaanse filmfestival in Deauville. Iedere kamer beschikt over een kingsize bed, een flatscreen en een ruime badkamer. In de suites geniet je daarenboven van een prachtig terras en een indrukwekkende dressingroom.

Iedere gast heeft toegang tot het prachtige verwarmde privébuitenzwembad met een temperatuur van 28° Celsius. Op warme dagen is er een buffet aan de zwembadrand. Verder is ‘Le Royal’ ook een waar relaxatiecentrum. In de yogaclub geniet je van yogales, meditatie en pilates. Daarnaast kan je je laten verwennen in het massagesalon, het schoonheidscentrum en het kapsalon. Of tot rust komen in de sauna of hammam. Voor de sportievelingen stelt 'Le Royal' gratis een fitness en fietsen ter beschikking.

In een koninklijk interieur van verfijnd houtwerk, schitterende lusters en prachtige gordijnen biedt het restaurant ‘Le Côté Royal’ een indrukwekkend gastronomisch genot. Hier combineert de Normandische chef-kok de traditionele cuisine met de lokale seizoensproducten.