Reizen per video in Oostenrijk

GRANDE.be zet een interessante bestemming in de kijker. Wij gingen daarvoor op zoek naar de leukste video. Ontdek hier Oostenrijk.

Oostenrijk is bij uitstek het land in de Alpen. Slechts 32% van het hele land ligt onder 500 meter hoogte. Hier kan je genieten van het heuvellandschap en zie je bijna het hele jaar door sneeuw op de toppen van de bergen. Velen kennen Oostenrijk voor haar prachtige skigebieden, maar het heeft ook mooie steden en meren. Denk daarbij vooral aan Wenen en de Bodensee. Cultuur vind je hier voornamelijk terug in de vorm van muziek, zo heb je Mozart die het grootste deel van zijn leven doorbracht in Wenen. Je kent vast ook Johann Strauss en Johann Strauss junior.

Deze video toont je alle seizoenen en tijdstippen van de dag met het prachtige Oostenrijk als decor. Als je de zomerse bergen bekijkt, lijkt het alsof je in een scène van de Sound of Music terechtgekomen bent.

     

Over deze reeks 'Reizen per video': we selecteren de beste video van een bepaalde bestemming. Daarbij geven we telkens een woordje uitleg over de bestemming en over de video. En we raden vooral aan om de video te bekijken.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de start van de Asitz kabelbaan en tegenover het Epic Bikepark Leogang ligt het prachtige viersterrenhotel Salzburger Hof Leogang. Het hotel biedt een unieke wellnesservaring aan midden in de Oostenrijkse bergen en is de perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

..."