T Toerisme Tips: deze winter in Oost-Tirol

We kennen Tirol, maar Oost-Tirol doet veel minder een belletje rinkelen. Eva Haselsteiner van Osttirol Werbung geeft haar tips voor deze winter: natuur, skipret en ijsklimmen.

1. Wat zijn de troeven van Oost-Tirol?

Oost-Tirol is het oostelijke deel van Tirol en ligt in het zuiden van Oostenrijk tegen Italië aan. Onze grote troef is de ongerepte natuur: bij ons domineert de natuur het leven. Een verblijf in Oost-Tirol is een kuur in de natuur. Daarnaast bieden we ook een grote variatie van skiplezier én … ijsklimmen.

2. Welke prachtige natuur heeft Oost-Tirol?

Het bekendste is het Nationalpark Hohe Tauern met de bergtoppen de Grossvenediger en vooral de Grossglockner. Het park is met 1.856 vierkante kilometer het grootste in de Alpen en telt bijvoorbeeld 266 bergtoppen van meer dan 3.000 meter hoogte en 342 gletsjers. Maar de natuur is bij ons niet enkel in Hohe Tauern: er wonen amper 50.000 mensen in de regio dus de natuur domineert overal.

3. Wat zijn de ski-mogelijkheden?

Naar Oost-Tirol kom je voor de grote variatie in skimogelijkheden. We hebben een groot aanbod in enduro, zoals de 4daagse tocht van Lienz naar de Grossglockner en in langlauf, zoals de tochten van Oost- naar Zuid-Tirol. Uiteraard kan je ook alpine-skiën: onze regio telt 65 liften en 150 kilometer pistes inclusief de Mölltaler gletsjer. En de prijs van een skipas is erg kindvriendelijk: jongeren tot 18 jaar betalen slechts een kindertarief! Ideaal voor families!

4. Wat is ijsklimmen?

Dat is iets voor gevorderde actie-fanaten! We hebben in Tauer sinds enkele jaren het ‘Eispark Osttirol’ waar klimmers opstaand ijs kunnen beklimmen. Dat gebeurt op een bevroren waterval volgens de technieken van het alpinisme. Het kan gevaarlijk zijn, dus voorbehouden voor geoefende experts.

5. Samengevat, waarom moeten Vlamingen deze winter naar Oost-Tirol komen?

Bij ons is natuur nog puur, en is skiën een echte familie-activiteit. En vanaf 22 december kan je rechtstreeks vanuit Antwerpen naar Innsbruck vliegen, van daaruit naar Oost-Tirol is slechts 2 uur rijden.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de start van de Asitz kabelbaan en tegenover het Epic Bikepark Leogang ligt het prachtige viersterrenhotel Salzburger Hof Leogang. Het hotel biedt een unieke wellnesservaring aan midden in de Oostenrijkse bergen en is de perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

..."