Bezichtig 'Sluijters en de modernen Collectie Nardinc' in Laren

Tot en met 29 augustus 2022 kan je in het vernieuwde museum Singer Laren in Nederland de tentoonstelling 'Sluijters en de modernen Collectie Nardinc' bezichtigen. De collectie omvat veertig werken van Jan Sluijters waaronder de topstukken 'Café de Nuit' en 'Portret van Greet van Coote'. Daarnaast kan je er ook meer dan zeventig werken van andere Nederlandse modernisten bewonderen zoals Kees van Dongen, Jan Toorop en Carel Willink.

'Collectie Nardinc'

Els Blokkers-Verwer schonk haar omvangrijke privéverzameling 'Collectie Nardinc' aan Singer Laren: "Deze collectie hoort bij Laren en bij Singer Laren voel ik me thuis. De verzameling is met heel veel liefde, plezier en passie opgebouwd. Ik vind het belangrijk dat de collectie bij elkaar blijft en ik hoop dat de mensen die straks naar de schilderijen komen kijken, daar enorm van genieten, net zoals ik dat altijd heb gedaan."

Museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm is dan ook zeer blij met deze schenking: "Het is een droom die uitkomt. Met deze omvangrijke collectie kunnen we vanaf nu het ontstaan en de bloei van het impressionisme en modernisme in Nederland permanent laten zien."

Bakermat van het Nederlands modernisme

Het werk van Sluijters loopt als een rode draad doorheen de tentoonstelling, tussen sleutelwerken van andere Nederlandse modernisten zoals Kees van Dongen, Charley en Jan Toorop en Carel Willink. Het schilderplezier spat van de doeken af: stralende landschappen, fleurige bloemenpracht swingende danseressen en krachtige portretten. De voorstellingen zijn geschilderd vanuit het gevoel, met felle kleuren en losse penseeltoetsen.

Jan Rudolph de Lorm: "Door het samenvoegen van de bestaande Singer collectie van het Nederlands impressionisme en de Collectie Nardinc met het werk van de (ultra)modernisten kunnen we vanaf nu het Nederlands modernisme in samenhang en op het hoogste niveau tonen. Singer Laren is daarvoor bij uitstek de meest geschikte locatie omdat veel van de kunstenaars die in de collectie vertegenwoordigd zijn, woonden en werkten in kunstenaarskolonie Laren. Het is kortom de bakermat van het Nederlands modernisme."

 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

In Valkenburg, in het schitterende Ingendael, op 10 minuten rijden van Maastricht, ligt Château St. Gerlach. Een landgoed vol herinneringen en met een overweldigende schoonheid en grandeur.

..."
"

In het heuvellandschap van Zuid-Limburg bevindt zich het Parkhotel Het Gulpdal. De familie Huls baat het viersterrenhotel uit in Slenaken, een pittoresk dorp met authentieke vakwerkhuizen. Het hotel heeft een prachtige ligging in het dal van de rivier Gulp.

..."
"

Mooi midden het snijpunt van Nederland, Duitsland en België vormt Hotel Winselerhof een oase van rust, natuur en genieten. Het behoort tot de Zuidlimburgse Oostwegel Collection. Een absolute aanrader is het exquise restaurant Pirandello, waar men de smaak van Italië serveert.

..."
"
Net achter het Maastrichtse Vrijthof vind je het Kruisherenhotel: een oude kerk met kloostercomplex van de monnikenorde der Kruisheren. De bouw werd begin van de zestiende eeuw afgerond, binnenin is de design supermodern.
..."
"

Het iconische Hilton Amsterdam, doordrenkt van geschiedenis en raffinement, ligt in het chique residentiele Amsterdam-Zuid.

..."
"

Hilton Rotterdam ligt in het hartje van de stad; een plek vol cafés, restaurants, shops en musea.

..."
"

Het DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen ligt in de bossen. Je voelt je als een koning in de luxe kamers met balkons die uitzicht bieden op de bossen en de golfbaan met 9 holes.

..."
"

Hilton Amsterdam Airport Schiphol biedt het perfect begin van de vakantie.

..."