Toerisme Tips Tirol: Het ontwaken van de natuur en skiën in de vroege ochtend

GRANDE.be sprak met Denise Krug van Visit Tirol. Ze geeft ons wat meer uitleg over de regio Tirol en over de leukste activiteiten die er te doen zijn. “Mijn ideale dag start met vroeg te gaan skiën op de gletsjer en in de namiddag te gaan hiken of fietsen”.

Het skiseizoen

“Tot en met mei is het de perfecte periode om te skiën in Tirol. Er zijn hoge bergen van meer dan 3000 meter en 5 gletsjer ski resorts. Mijn ideale dag start met vroeg te gaan skiën op de gletsjer en in de namiddag te gaan hiken of fietsen. Sommige ski resorts bieden een ‘vroege ochtend skisessie’ aan, waarbij je de zonsopgang kan bewonderen gevolgd door een lekker lokaal ontbijtje”, vertelt Denise.

Het ontwaken van de natuur

“Tijdens de maanden april en mei ontwaakt de lente in Tirol. De sneeuw smelt en de rivieren kleuren helderblauw door het frisse water van de bergen. De vallei verandert in een groen landschap waar de bloemen bloeien. De vogeltjes zingen en er hangt een milde temperatuur. Het perfecte klimaat dus om te gaan fietsen of hiken” aldus Denise. Rustig fietsen met de elektrische fiets, actief mountainbiken door de bergen of fietsen door de Alpen, het zijn allemaal mogelijkheden. 

Familie-uitstapje

Ook voor een gezinsuitje is Tirol een aantrekkelijke bestemming. “Je kan de Alpine Zoo in Innsbruck gaan bezoeken. In de lente en de zomer ontwaken de dieren uit hun winterslaap en staan ze buiten. De kinderen hebben er plaats genoeg om te spelen. Het is makkelijk bereikbaar via één van de 19 zomer kabelbanen. Elke kabelbaan heeft zijn eigen thema zoals avontuurparken, speeltuinen, wandelpaden…” Daarnaast is er het concept van ‘Holiday at the farm’ voor de hele familie. “Gezinnen kunnen hun vakantie spenderen op één van de vele boerderijen in Tirol. Kinderen kunnen ravotten en je kan de dieren helpen voederen” aldus Denise.

Coronaproof Tirol

Tirol heeft maatregelen genomen in verband met corona. “We doen er alles aan om het zo veilig mogelijk te houden voor onze gasten. Oostenrijk is het eerste Europese land dat vaccinatie verplichtte. De boostercampagne is vroeg begonnen, dus veel inwoners zijn al 3 keer gevaccineerd”, vertelt Denise. “Je kan genieten van de natuur en de bergen in Tirol zonder contact te maken met anderen. Veel activiteiten vinden plaats in de buitenlucht, zoals hiking. Dat zorgt ervoor dat Tirol dus redelijk coronaproof is”. Wie up-to-date wil blijven bezoekt best de website voor de laatste maatregelen. 

Niet te missen evenementen

“Voor de sportievelingen is er de Tour van de Alpen. Het is een 5-daagse fietstocht doorheen Oostenrijk en Italië. Daarnaast zijn er de Summer Solistic Fires voor de culturele ontdekkers. De kampvuren verlichten de nachtelijke hemel in juni en zijn een traditie uit de Middeleeuwen. In de 14e eeuw geloofden de mensen dat het vuur de slechte geesten en demonen zou verjagen.  In de Zugspitz Arena werden de Solistic fires in 2010 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed”, legt Denise uit.
“Tenslotte is er nog het Stoabeatz Festival aan het meer van Walchsee. Diversiteit, vrijheid en regionalisme worden er gevierd.  Het driedaagse evenement bestaat uit live acts, ochtend yoga, ukelele workshops, barbecues en wandelingen in de bergen”, legt Denise uit. Het festival vindt dit jaar plaats van 26 mei tot 28 mei.
Copyrights: Osterreich Werbung, Fisser Bergbahnen GmbH, TVB Paznaun-Ischl, Achensee Tourismus, Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH, Tirol Werbung, Herbig Hans, Centurioni Patrick, Jenewein Markus
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de start van de Asitz kabelbaan en tegenover het Epic Bikepark Leogang ligt het prachtige viersterrenhotel Salzburger Hof Leogang. Het hotel biedt een unieke wellnesservaring aan midden in de Oostenrijkse bergen en is de perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

..."