Toerisme Tips Malta: Nieuwe strandbars en het eiland Gozo

Malta is Europees kampioen op het gebied van zonneschijn. Je kan er genieten van stralend weer – en dat het hele jaar door! Reis naar deze zonnige bestemming met de vijf tips van Beatrice Mondelaers, Malta Tourism Authority Representative in België.

Gozo, het eiland waar de tijd bleef stilstaan

“De eerste tip die ik zeker wil meegeven is het eiland Gozo. Gozo is tegenwoordig erg makkelijk te bereiken met de nieuwe Gozo Fast Ferry vanaf Valletta, de hoofdstad van Malta. De overtocht neemt iets minder dan 45 minuten in beslag: ideaal dus voor een daguitstap. Je springt gewoon op de boot en je bent vertrokken! Zo kan je de stedelijke ambiance en de cultuur van Malta combineren met de rust, het groen en de prachtige zandstranden van het eiland. Je kan er schitterende wandelingen maken, kajakken rond het eiland, snorkelen en duiken. Veel mensen noemen Gozo ook wel “het eiland waar de tijd bleef stilstaan”, door de rurale sfeer die er heerst. Om helemaal terug naar het verleden te reizen, kan je zelfs overnachten in een oud boerderijhuisje”.

De Drie Steden: Vittoriosa, Senglea and Cospicua

“De Drie Steden is de overkoepelende naam voor Cospicua, Senglea en Vittoriosa. Vroeger waren deze steden niet zo populair, maar sinds een jaar of twintig zijn ze echt the place to be. Net zoals in Valletta heb je er indrukwekkende gebouwen, maar het is er wel rustiger dan in de hoofdstad. Je hebt er ook twee havens met allerlei leuke bars en boetiekjes.

De Drie Steden zijn makkelijk te bereiken én op een plezante manier te verkennen met de Rolling Geeks: schattige, elektrische wagentjes met een ingebouwde GPS die je door charmante straatjes leidt. Tijdens een rondrit van ongeveer 2,5 uur kom je langs oude forten, musea, de oude haven en nog veel meer. In het Nederlands (met een Antwerps accentje) krijg je dan uitleg over al het moois dat je ziet”.

Een decor voor films

“De nieuwste film uit de franchise Jurassic World werd voor een groot deel opgenomen in Malta. De dinosaurussen rennen door de straten van Valletta en de bekende Belgische dj Dimitri Vegas wordt zelfs opgegeten door een van de angstaanjagende dieren!

Malta was ook al het decor voor andere films en series zoals Game of Thrones, By the Sea en zelfs Mega Mindy. Er worden verschillende filmtours georganiseerd om de locaties te ontdekken, maar je kan het ook op eigen houtje doen. Bij de Upper Barrakka Gardens staat een bord met alle informatie die je nodig hebt.”

Nieuwe strandbars

“Malta heeft altijd toffe strandbars gehad. Café Del Mar is de bekendste, maar sinds vorig jaar heb je ook de Beefbar Malta: hier kan je natuurlijk lekker vlees eten, maar ook gezellig relaxen. Een hip concept dat in Monaco begon maar nu ook naar Malta komt, is Buddha-Bar beach. De Buddha-Bars zijn de meest trendy strandbars van het moment. Je hebt ze bijvoorbeeld ook in Londen, Dubai, Praag, Marrakesh,… Wereldwijd!”

Elk weekend feest in Malta: 365 kerken

“In Malta zijn er bijzonder veel kerken: wel 365 in totaal! Elk dorpje heeft er wel één of meer, en bij elke kerk hoort er natuurlijk een heilige. Om die heiligen te vereren is het ieder weekend feest met processies en versiering. Echte folklore.”

Copyright foto's: Katja Spoljar

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"
Rosselli in de Maltese hoofdstad Valletta behoort tot de hoog kwalitatieve collectie van AX Privilege. Het boetiekhotel met 25 kamers of suites combineert een prachtige architectuur, alle moderne comfort... en het Under Grain restaurant met Michelin ster.
..."
"

Gesitueerd in de hoofdstad Valletta op Malta bevindt zich het viersterrenhotel AX The Saint John. Droom weg in dit boetiekhotel, ondergebracht in een gerenoveerd 17e eeuws gebouw. 

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

The Palace ligt in het centrum van Sliema, één van de topbestemmingen aan de overkant van de ‘Grand Harbour’ van La Valletta.

..."