Hotel Rosselli in Valletta op Malta: luxe en elegantie die doen terugkeren naar vervlogen tijden

Rosselli in de Maltese hoofdstad Valletta behoort tot de hoog kwalitatieve collectie van AX Privilege. Het boetiekhotel met 25 kamers of suites combineert een prachtige architectuur, alle moderne comfort... en het Under Grain restaurant met Michelin ster.
 
In Valletta is Rosselli een begrip: het top vijf sterren luxe hotel van de stad. Midden in het hart van de historische barokstad vind je luxe en elegantie die doen terugkeren naar vervlogen tijden. De aandacht voor stijl en design zie je al van de buitenzijde, en wordt doorgetrokken in de lounge en de inrichting van de kamers. Op het rooftop terras geniet je van een verwarmd open lucht zwembad, relax zetels en... een adembenemend zicht over Valletta.
 
Een van de absolute trekpleisters van Rosselli is ongetwijfeld het restaurant Under Grain: amper 4 maanden na de opening kreeg het al een eerste Michelin ster. Voor 'casual dining' kan je in het tweede restaurant Grain Street terecht: specialiteit zijn de kleine gerechtjes om te delen. Gasten die privacy wensen kunnen dineren - of business meetings houden - in de speciale privé ruimte van het hotel. Deze Private Room heeft een aparte ingang afgescheiden van het hotel en restaurant.
 
De slogan van Rosselli 'It is our privilege to serve you' wordt waargemaakt door een quasi ongelimiteerd aanbod van diensten, via op maat pakketten of via de concierge. Het gaat van room service, in-room spa behandelingen, VIP pakketten, ... tot gastronomische catering voor private vliegtuigen of jachten. En verder nog een pallet van verscheidene unieke gastronomische ervaringen. Speciaal is het pakket 'Culture, heritage and gastronomy in Sicily': Malta en Sicilië liggen niet zo ver van elkaar...
 
Rosselli biedt zes categorieën van kamers of suites. De kamers kregen prachtige namen: Maruzzo Comfort, Mezza Croce Deluxe, Alusietta Superior en Don Pietro Executive. De junior suites werden 3 Herons genoemd, de enige en exclusieve suite Sixteen 34. Alle kamers en suites floreren in het hedendaagse design met historische wortels. Je dompelt je onder in de unieke sfeer van Malta, Valletta, de rijke geschiedenis. Daarnaast heeft het hotel ook vergaderruimtes tot 10 personen, ideaal voor kleine groepen of een-op-een business besprekingen.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"
Rosselli in de Maltese hoofdstad Valletta behoort tot de hoog kwalitatieve collectie van AX Privilege. Het boetiekhotel met 25 kamers of suites combineert een prachtige architectuur, alle moderne comfort... en het Under Grain restaurant met Michelin ster.
..."
"

Gesitueerd in de hoofdstad Valletta op Malta bevindt zich het viersterrenhotel AX The Saint John. Droom weg in dit boetiekhotel, ondergebracht in een gerenoveerd 17e eeuws gebouw. 

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

The Palace ligt in het centrum van Sliema, één van de topbestemmingen aan de overkant van de ‘Grand Harbour’ van La Valletta.

..."