Toerisme Tips 2023 Praag: goedkoop reizen in de stad

In het hart van Europa, ligt Tsjechisch hoofdstad Praag: een klein, intiem stadje vol UNESCO-gebouwen en tal van culturele attracties die de veelzijdige geschiedenis de verdiende eer geven.

Goedkoop de stad verkennen

Voor 10 euro kan je de hele stad bezichtigen  in de historische tram 42. Dat voertuig brengt je langs alle toeristische plekken van de stad, ook in het weekend. Je kan op en afstappen waar, wanneer en hoe vaak je maar wil gedurende 24 uur. Met de Prague Visitor Pass pakt de stad extra uit. Hiermee heb je gratis toegang en geniet je van kortingen op attracties als de dierentuin, de Joodse Stad, het Planetarium en nog meer. Ook kan je hiermee onbeperkt reizen met het openbaar vervoer gedurende je verblijf. 

Events om naar uit te kijken

Dat Praag een bruisende en levende stad is, bewijzen haar jaarlijkse evenementen. Van de Prague Half Marathon en de Marathon voor de sportievelingen tot Comic-Con. De muziekliefhebbers kunnen hun ei dan kwijt tijdens de Prague Spring, in de lente of de Dvoraks's Prague in september. Internationaal staan deze festivals hoog aangeschreven en trekken jaarlijks duizenden buitenlandse toeristen aan. 

Souveniertjes voor thuis

In samenwerking met lokale artiesten, zijn er originele geschenken op de markt gebracht om Praag extra in de kijker te zetten. Hierbij is de focus gelegd op lokale tradities en duurzaamheid. Een leuke collectie wenskaarten, geurkaarsen en porceleinen mokken zijn te verkrijgen. 

Meer informatie vind je via de volgende links: 

 
Copyrights foto's: © Visit Czech Republic, Prague City Tourism
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek