Toerisme Tips 2023 Al varend tot rust komen op de Rijn

Na een hectisch eindejaar periode, kan je tot rust komen met één van de wellness reizen van VIVA-Cruises waarmee je van januari tot eind maart de Rijn mee kunt afvaren. Deze meerdaagse trip brengt je langs prachtige Duitse steden en staat volledig in het teken van ontspanning om je batterijen weer op te laden. De MS VIVA ONE is het nieuwste schip dat de Duitse rivieren afvaart. Met een lengte van 135 meter en een breedte van 11.45 meter, kan dit schip 176 passagiers en 48 bemaningsleden huisvesten tijdens een meerdaagse cruise. Concreet betekent dit dat er 88 cabines zijn, een aantal met franse balkon, maar ook 3 scheepsdekken om voldoende ruimte te geven aan alle gasten. Het schip heeft ook 68 zonnepanelen die het schip van elektriciteit voorzien en ervoor zorgen dat er duurzaam omgesprongen worden met verlichting, airconditioning, verwarming en ventilatie.  

Om elk passagier te helpen ontspannen tijdens zijn verblijf, heeft dit cruiseschip een wellnesscentrum en fitnesszaal in het all-inclusive arrangement. Elk cabine is bovendien uitgerust met een televisie, minibar, schoonheidsproducten van Rituals, haardroger, kluis, airconditioning en eigen badkamer. Het restaurant biedt een menu aan, dat volledig is aangepast met gezonde maaltijden en dranken waarbij de nadruk ligt op koolhydraatarme gerechten en vers geperste fruitsappen. Zo kom je volledig tot rust: lichaam, geest en ziel.

Rijn-Hesse Wellness trip

Begin in Düsseldorf met je ontdekkingsreis. Laat je charmeren door zijn oude stadsgedeelte, de Königsallee. Zelfs een kroegentocht langs een aantal van de 250 karaktervolle bars is mogelijk. Hierna vaar je mee naar Koblenz, waar de Moezel en de Rijn samen komen in het prachtige landschap. Koblenz is gekend om zijn knusse straatjes, imposante monumenten, charmante pleinen en prachtige natuur. We volgen de Rijn verder langs Rüdesheim om naar het stadje St. Goarshausen te varen. Dat staat bekend om de verbazingwekkende krijtrotsen Lorelei van 132 meter boven de Rijn met eronder het beeld van de beroemde waternimf, die met haar schoonheid en gezang ervoor zorgde dat schippers afgeleid raakten en hun schepen zonken. Tenslotte meren we aan in Frankfurt, waar het heden en het verleden samenvloeien in moderne architectuur en eeuwenoude vakwerkhuizen. Bezoek daar de Dom of beklim de Main Tower. Voor culinaire liefhebbers zijn de lokale specialiteiten in Sachsenhausen zeker een aanrader. Als eindpunt, meert het schip aan in Speyer, dat bekend staat als een van de oudste Duitste steden gelegen aan de monding van de Speyerbach. Ontdek de geschiedenis via de goedbewaarde kerken en kathedralen. Verder kan je hier genieten van gezellige bars en restaurantjes aan het Rheinstrand Speyer.

Rheingau Wellness trip

Ook hier start de reis in het bruisende Düsseldorf. Hierna zet de boot koers naar Bonn. Waar je verwelkomd wordt in de Rococoperiode door 18de eeuws ogende gebouwen. Je kan hier het Beethoven Haus bezoeken. Of ontdek het oude centrum van Bonn en passeer langs het prachtige stadhuis, Altes Rathaus. Vervolgens is Boppard de volgende plek om aan te meren. Hier kun je op je gemak struinen in de 9 pittoreske dorpjes die gesierd worden door Romeinse Kathedralen en middeleeuwse kerken. Zijn romantische stadskern wordt gekenmerkt door smalle straten met sublieme vakwerkhuizen. Als laatste stopplek is er Rüdesheim. Met zijn UNESCO-stempel waan je je in een paradijs met zijn glooiende wijnvelden en immense kastelen. De historische vakwerkhuizen hier zijn omgetoverd tot wijnlokalen. Om dit streekproduct te proeven slenter je best naar de Drosselgasse, vol wijnlokalen, cafés en terrasjes. 

Praktische informatie

Tijdens deze reizen verblijf je aan boord van de VIVA-cruiseboten. Hier heb je een all-inclusive arrangement waarin maaltijden, dranken, havengelden en fooien inbegrepen zijn. Er is wifi aan boord en elke kajuit bevat een gevulde minibar en verzorgingsproducten van Rituals. Om je vanaf het begin tot het einde een ontspannen reis te bezorgen regelen ze ook jouw bustransfer naar Düsseldorf op een aantal specifieke momenten voor de valentijncruise. Natuurlijk mag je na het aanmeren de vloot verlaten om de steden te ontdekken of excursies te boeken.

VIVA-cruises

VIVA-cruises is een touroperator die zich gespecialiseerd heeft in riviercruises. Ze brengen je over Europese rivieren naar de mooiste bestemmingen. Het hele jaar door varen ze met hun vloten over de Rijn, Donau, Main, Moezel, Seine, Rhôhe en de Oostzeekust. Onder het motto 'Enjoy the moment' zorgen ze voor een onvergetelijke vakantie voor hun gasten aan boord met een ongedwongen stijl. Ze hebben in totaal 7 schepen die meerdere keren per jaar uitvaren. Hun meest exclusieve aanbod bestaat uit de wellness cruises en Valentijn cruises. Dit jaar lanceren ze een nieuwe vloot, de hypermoderne MS VIVA TWO die over de Donau gaat varen. 

Meer informatie vind je via de volgende link:

Viva-Cruises

Copyright foto's:  © Viva-cruises

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek