Spot Op Soms Ook Heimwee: Frankrijk, een verrassende bestemming

Yannick schrijft in september 2018 op Soms Ook Heimwee over een onverwachte roadtrip door Frankrijk.

‘Maakt reizen gelukkig? In het boek De Kunst van het Reizen van Alain de Botton las ik dat veel mensen vaakst nog het gelukkigst zijn op het moment net voor ze op reis vertrekken dan tijdens de reis zelf. Met Soms Ook Heimwee wil ik net al die twijfelende zieltjes de wereld insturen. Waar ben ik feitelijk mee bezig als ze nadien nog ongelukkiger terug thuis zouden komen. Een snel doch grondig veldonderzoek zou me duidelijkheid moeten brengen over deze kwestie.’

Lees het volledige artikel hier:

       

Over Soms Ook Heimwee en Yannick: Soms Ook Heimwee is gericht naar zij die er graag op uit trekken, maar nog niet de moed gevonden hebben. Yannick geeft je allerlei tips en mogelijkheden om van jouw reis dé reis te maken. Yannick zelf is uit het Leuvense en ontdekte zijn liefde voor weg zijn op het moment dat hij één vliegticket kocht en vertrok voor onbepaalde duur. Nu vertrekt hij bij elke kans die hij krijgt, ver en dichtbij.

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Al sinds 1913 is het vijfsterrenhotel 'Le Royal' van de hotelgroep Barrière een prachtig toeristenoord aan de Normandische kust.

..."
"

Straatsburg bezoeken, én genieten van de natuur en de rust!

..."
"
De ruime en individueel ingerichte kamers van dit 16de eeuwse herenhuis zijn bereikbaar via de vierkante toren met zijn stenen trap. Het hotel serveert elke ochtend een continental ontbijt in de gezellige lounge.
..."
"
Het hotel is ondergebracht in een landhuis in second empire-stijl, dat vooral populair was op het einde van de negentiende eeuw. Het Villefromoy hotel werd gerenoveerd met oog voor de grandeur van weleer maar wel met hedendaags comfort.
..."
"

Dit oude klooster werd met veel smaakgevoel omgetoverd tot een aangenaam designhotel. De kamers van dit sfeervol 15e-eeuws pand liggen rondom de binnentuin, zijn ruim en hebben hier en daar nog authentieke elementen.

..."
"

De Champagneregio is een allercharmant hotel mét verfijnd restaurant rijk. Het gaat om Les Avisés in het schattige dorpje Avize. Dit logeeradresje vormt een perfecte blend tussen logeren en genieten van champagnebubbels, want de uitbater ervan, Anselme Selosse, is meteen ook champagneboer.

..."
"

Dit hotel vind je in het historische hart van de stad Troyes, op wandelafstand van de kathedraal en het voormalige bisschoppelijke paleis. Dit vakwerkhuis behoorde ooit toe aan de Orde van de Tempeliers en de fundamenten dateren uit de twaalfde eeuw.

..."
"

Lichte kleuren en Louis XVI-meubilair zorgen voor een op-en-top Frans sfeertje.

..."
"
Het Sozo Hotel is gevestigd in een voormalige kerk. De originele structuren van het gebouw werden behouden. Het geheel werd ingericht met designmeubelen van onder meer Philippe Starck en Ron Arad. Bovendien baadt elke verdieping in een andere sfeer dankzij de uitgekiende en aparte verlichting.
..."
"

Hotel le Maréchal in de wijk Petite Venise is een adres waar de romantiek en de nostalgie van de muren druipen. Toch vind je in dit gebouw uit 1565 alle comfort uit de 21ste eeuw.

..."

Pagina's