Langs 5 beroemde Alpentoppen

De Alpen zijn een waar ontspanningsparadijs met hun majestueuze bergen en panoramische uitzichten. GRANDE.be trok langs vijf beroemde Alpentoppen, waaronder de Piz Buin en de Grossglockner.

1. Piz Buin (3312 m)

Met zijn 3312 meter is de Piz Buin de hoogste bergtop van de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. De grens tussen de landen Oostenrijk en Zwitserland loopt over deze hoge Alpentop. De Piz Buin laat er geen twijfel over bestaan dat je tijdens een hoogalpine bergtocht immens hoog kan gaan. Zo kan je bijvoorbeeld met een e-bike-tour tot 2000 meter hoogte gaan.

Dichtbij de Puiz Buin ligt het sprookjesachtige dorp Guarda. Het staat bekend om zijn dorpsbeeld met prachtige versierde huizen uit de vroege 17e eeuw. Hier kan je genieten van het magnifieke landschap en de gastronomie maar ook bijleren over de kunstnijverheid.

2. Zugspitze (2962 m)

Het jaarlijkse Vierschansentoernooi maakt van Gärmisch-Partenkirchen een wereldberoemd wintersportoord. Maar de stad is niet enkel een goede uitvalsbasis voor wintersporten, maar ook voor zomerse wandelingen. Gärmisch-Partenkirchen ligt in de Zuid-Duitse deelstaat Beieren in het dal van de rivier Loisach en is omgeven door de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland. Via de legendarische Zugspitzbahn sta je op 10 minuten tijd op deze 2962 meter hoge berg. Vanop de top kan je genieten van een grandioos uitzicht op de Tiroolse bergwereld en de Oostenrijkse Alpen.

3. Grossvenediger (3666 m)

Op de grens van de Oostenrijkse deelstaten Tirol en Salzburg vind je de Grossvenediger. Aan de voet van de 3666 meter hoge Grossvenediger ligt het Oostenrijkse dorp Neukirchen. Het is een schilderachtig, idyllisch dorpje met smalle gezellige straatjes gevuld met bars en restaurants. Het is er heerlijk wandelen in de ongerepte natuur of over de vele wandelpaden.

4. Grossglockner (3798 m)

De Grossglockner is met een hoogte van 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. Deze ‘Koning van de Alpen’ ligt op grens van Tirol en Karinthië. Rondom de Grossglockner ligt een enorm netwerk aan wandelpaden. Een van deze paden is de 48 km lange panoramische tolweg naar de bergtop. Deze bergweg wordt de ‘Grossglockner Hochalpenstrasse’ genoemd en wordt door velen gezien als een van de mooiste bergwegen ter wereld.

Een van de steden/dorpjes die omringd wordt door de Grossglockner is Zell am See. Dat is een prachtig autenthiek stadje, gelegen aan de oevers van de Zellersee. Wanneer het meer bevroren is kan je hier schaatstochten maken op het natuurijs. Daarnaast staat Zell am See ook bekend als een sportieve Oostenrijkse stad met zijn eigen skigebied, de Schmittenhöhe.

5. Hochkönig (2941 m)

Hochkönig is een gastvrij en gezellig skigebied aan de voet van de gelijknamige berg van 2941 meter in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg. Tot het skigebied Hochkönig behoren de vier idyllische dorpen Dienten, Maria Alm, Mühlbach en Saalfelden. Hochkönig staat bekend om zijn Königstour. Dat is een 32 km lange skitour waarin je maar liefst 6700 meter hoogteverschil overbrugt. Tijdens deze tocht heb je een fantastisch uitzicht op het Steinerne Meer en de Hochkönig.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels