De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: Madrid ondergaat luxe make-over met meer vijfsterrenhotels

Sinds de pandemie vinden steeds meer buitenlandse toeristen hun weg naar het mondaine Madrid met bredere trottoirs, autovrije zones en frisse straten. Als antwoord op die herwaardering opent de luxetoerismesector steeds meer vijfsterrenhotels, zo blijkt uit een artikel van 27 juni 2023 uit Skift.

Weg met de goedkope hostels, kitscherige souvenirwinkels en toeterende auto’s op drukke wegen: Madrid wordt de nieuwe hotspot voor luxetoeristen. Luxe hotels schieten als paddenstoelen uit de grond in het centrum. Dankzij de aantrekkingskracht van de talloze kunstmusea, theaters en lekkere restaurants in combinatie met de herwaardering van de binnenstad, hoopt de luxetoerismesector toeristen aan te trekken die anders naar Parijs, Londen of Milaan zouden afreizen.

Slapen, shoppen en baden in luxe

Four Seasons Hotels, Marriott, Mandarin Oriental Ritz, Universal Music… Het zijn maar enkele hotelketens uit het luxesegment die hun pijlen richten op super-de-luxe accommodaties in de Spaanse hoofdstad. Dankzij de bouw van gloednieuwe hotels en de renovatie of opwaardering van hun bestaande hotels, vind je tegen eind 2023 meer dan 2.700 luxe hotelkamers. Ook de luxe restaurantketens en luchtvaartmaatschappijen springen in op de trend van de hotelsector. Zo opende Robuchon International, met in totaal 15 Michelinsterren in z’n restaurants, vorig jaar een restaurant met drie verdiepingen in Madrid. De Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia breidt deze zomer haar vluchten naar de Verenigde Staten en Latijns-Amerika met 15 procent uit (ten opzichte van 2019). En ook Air China verhoogt het aantal vluchten. De bedoeling? Minder verzadiging (denk aan Barcelona of de Balearen), meer inkomsten. En meer plezier voor de rijke internationale toeristen.

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert curator Amber Francken van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek