De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: 'Lang leve de lente: de beste plekjes om bloesems te spotten'

De dagen worden langer, de natuur vult zich met heerlijke geuren en de fleurige bloesems geven de straten & parken weer kleur! De lente laadt onze batterijen helemaal op na een barre winter. Daarom publiceerde Knack Weekend op 20 februari een artikel over de mooiste plekjes om bloesems te spotten.

En daarvoor trekken ze niet naar Japan, waar de bloesempracht elk jaar miljoenen bezoekers lokt. Ook België en onze buurlanden Nederland, Frankrijk & Duitsland herbergen genoeg plekjes waar je al wandelend, fietsend of zelfs varend geniet van de schat aan prachtige bloesembomen. Knack Weekend verzamelde de meest verrassende locaties waar je tijdens een daguitstap of weekendje weg geniet van de romantische kersenbloesems.

Betoverende bloesem in België & onze buurlanden

Limburg is synoniem met pastelkleurige bloesems. De provincies Haspengouw en Hageland staan bol van de populaire locaties waar je mooie bloesemwandelingen maakt: van het domein rondom het kasteelgebouw van Alden Biesen en de Japanse Tuin in Hasselt tot de Panbruggewandeling van Tongeren naar Tienen. Maar bloesemliefhebbers halen ook hun hart op in onze hoofdstad Brussel. Het Parc Josaphat of de Koninklijke Serres van Laken bevatten een veelheid aan fotogenieke bloesembomen. Op 2 uur 10 minuten rij je van Brussel naar het Kersenbloesembos in Amstelveen, waar de in een cirkelvorm geplaatste bomen tegen eind maart volop pronken met hun roze kleur. Net zoals de bloesemstraten in de Regenboogbuurt in Almere. Vlakbij Parijs ligt Giverny, een feeërieke bestemming voor jong en oud. Droom – net zoals de beroemde schilder Claude Monet – weg in de prachtige omgeving boordevol kersenbloesems (en 22.000 planten). De Cherry Blossom Avenue in het Duitse Bonn verdient evengoed een lentebezoekje én in de wijnregio Pfalz combineer je een fietstocht langs de 2500 bloesembomen met een heerlijke wijnproeverij. Genoeg plekjes dus om de geur en kleurenpracht van die heerlijke bloemetjes te ervaren!

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert Amber van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.
 
 
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek