De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: Deutschlandticket: 1 maand lang onbeperkt reizen met Duitse ov voor 49 euro per maand

Sinds 1 mei 2023 betalen Duitsers én buitenlandse toeristen slechts 49 euro per maand om gans Duitsland te verkennen. Het Deutschlandticket geeft immers onbeperkt toegang tot het Duitse regionale en lokale openbaar vervoer. Dat schrijft het Nederlandse RTL Nieuws in een artikel van 29 april 2023.

Het populaire 9 euro ticket uit de zomer van 2022, dat werd ingevoerd als reactie op de stijgende benzineprijzen, was een instant succes. Volgens de Duitse vervoerbedrijvenvereniging voorkwam het 9 euro ticket zelfs een CO2-uitstoot van ongeveer 1,8 miljoen! Bovendien zette het ook de sensibilisering van duurzamere reisformules aan betaalbare prijzen in gang. Geen wonder dus dat tijdelijke actie in 2023 een opvolger krijgt: het Deutschland ticket aan 49 euro per maand.

Welkom in duurzaam Duitsland!

Voor 49 euro per maand reis je dus gans Duitsland door met het openbaar vervoer, behalve in eerste klas of op hogesnelheidslijnen met Intercity’s (Express) en Eurocity’s. Je koopt het ticket online of in een verkooppunt in Duitsland zelf. Dit jaar ligt de focus op het stimuleren van buitenlandse toeristen. Bedoeling is om het argument “de auto is sneller of eenvoudiger” onderuit te halen en hen te overtuigen om in de trein te stappen. Dat argument houdt zeker steek, maar met een gewijzigde mindset trakteert het Deutschlandticket je wél op een ongeziene vrijheid. De 509 treden van de Dom van Keulen trotseren, dwars door de Moezel trappen, bratwurst mit sauerkraut verorberen en het sprookjesachtige Schloss Neuschwanstein bezoeken? Het Deutschlandticket van Deutsche Bahn voert je langs de mooiste plekken in Duitsland. Spot zeehonden aan de kust en moeflons in de wilde natuur, schuif aan bij een lokale Imbiß en ontdek uitgestrekte wildernissen. Aan boord van de trein flitsen de prachtige landschappen ook nog eens aan je voorbij.

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert curator Amber Francken van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek