Beleef een onvergetelijk avontuur op de adembenemende wateren van Kroatië

Met een kustlijn van bijna 6000 kilometer en meer dan 1200 betoverende eilanden is Kroatië de ideale bestemming om vanop het water te ontdekken. Verken de wonderen van de onderwaterwereld al duikend, zeil en surf langs de indrukwekkende kustlijn of spot er zeeschildpadden en dolfijnen vanop je jetski.

Met zijn overvloed aan eilanden, baaien en grotten is Kroatië de perfecte plek voor kajakken en kanoën. Peddel langs de schilderachtige kust en verken verborgen stranden en afgelegen plekjes die je alleen via het water kunt bereiken.

Neem je liever een verfrissende duik in het kristalheldere water van Kroatië? Dan zijn er tal van mogelijkheden: van het magische Blue Lagoon, prachtigen meren en rivieren tot reusachtige waterparken en geweldige zwembaden.

Wind als gids

Ervaar de ultieme vrijheid tijdens een zeilavontuur in Kroatië. Met zijn overvloed aan eilanden en indrukwekkende kustlijn is Kroatië een waar paradijs voor zeilliefhebbers. Stap aan boord en verken de betoverende schoonheid van de Adriatische Zee met de wind als je gids. Meer aan in charmante kustplaatsjes en geniet van verfrissende duiken in het heldere water. Zeil naar prachtige eilanden zoals Hvar, Vis en Korcula, waar je verwelkomd wordt door ongerepte natuur, historische bezienswaardigheden en een warme mediterrane sfeer. Of je nu een ervaren zeiler bent of nog nooit eerder gezeild hebt, er zijn mogelijkheden voor iedereen.

Scheren over het water

Kroatië is met zijn spectaculaire wateren en schilderachtige landschappen een fantastische bestemming voor waterskiën en jetskiën. Terwijl je over het water scheert, kan je kleurrijke vissen, zeeschildpadden en dolfijnen onder je door zien zwemmen, wat een extra spannend element toevoegt aan je ervaring. Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van een jetski of waterski zonder vaarbewijs verboden is.

Wonderen van de onderwaterwereld

Verken de wonderen van de onderwaterwereld van Kroatië door te snorkelen of te duiken. Langs de kust vind je talloze duikcentra en duikspots die zowel beginners als ervaren duikers de mogelijkheid bieden om te genieten van de kristalheldere wateren van de Adriatische Zee. Bewonder de prachtige flora en fauna en bekijk gezonken schepen van dichtbij. Of je nu een ervaren duiker bent die diep in de zee wil duiken, of een beginner die voor het eerst kennismaakt met deze watersport, de onderwaterwereld van Kroatië zal je hart veroveren.

Krachtige golven

De ultieme adrenalinekick ervaar je met windsurfen en kitesurfen. Kitesurfen behoort tot de snelst groeiende sporten ter wereld en wordt geliefd door enthousiastelingen van alle leeftijden. Dankzij de krachtige wind en gunstige weersomstandigheden is Kroatië een ideale bestemming voor windsurfers en kitesurfers. Populaire plekken om deze avontuurlijke sporten te beoefenen zijn onder andere Bol, Viganj, Peljesac en Premantura. Voel de adrenaline door je aderen stromen terwijl je over het water scheert, gedragen door de wind en de kracht van de golven.

Voor meer informatie over de watersportmogelijkheden in Kroatië klik hier.

Foto: (c) i1huljev
 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels