5 Sterren Video Masai Mara

Reis mee met video’s over verre, exotische bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. GRANDE.be selecteert video’s van absolute topkwaliteit, gemaakt door creatieve reporters over de hele wereld: ontdek hier de Masai Mara in Kenia

Het natuurreservaat van Masai Mara in Kenia is een van de bekendste nationale parken van Afrika. De vallei is het walhalla voor safaritoerisme. Hetzij in een jeep, luchtballon of te voet. Langs een uitgestrekte savannevlakte, kronkelende rivier of ondiepe poel heb je in Masai Mara een grote kans om the big five te spotten. 

Van augustus tot oktober vindt het jaarlijkse hoogtepunt van de Masai Mara plaats: de grote rivieroversteek over de Mara rivier. Miljoenen zebra’s en gazelles verlaten het dorre landschap van Serengeti, een aangrenzend natuurreservaat in Tanzania, en trekken naar het verse gras van de Masai Mara. Indrukwekkende stofwolken en het ritmisch getrommel van stampende poten maken van de grote rivieroversteek een imposant tafereel. 

Langs de Masai Mara trekt de Masai –  een kleurrijk nomadenvolk – rond door Kenia en Tanzania. De stammen houden vast aan eeuwenoude tradities. De rijkdom van de Masai wordt bepaald door de grootte van hun kudde vee. Ze voeden zich met het vlees van hun eigen vee en drinken hun bloed omdat ze geloven dat dit extra kracht zou geven. Soms nemen ze bloed af van hun vee zonder het te doden. De stammen worden vaak verdreven om de nationale parken van Kenia en Tanzania uit te breiden.

Bekijk hier de video:

 In de video trek je op jeepsafari door de Masai Mara. Een familie met jonge kinderen spot er in het nationaal park leeuwen, olifanten, nijlpaarden ... Tijdens hun safari stoppen ze in een kamp waar ze ontbossing bestrijden. Barack Obama plantte destijds een boom in het kamp, dat door de forse toename aan groen een nieuw ecosysteem creëerde. Het gezin sluit hun vakantie af met een uniek gesprek met een Masai. 

Artiest: De familie Fernweh bestaat uit vier leden: twee ouders - die elkaar leerden kennen in Honduras - en hun twee jonge kinderen. Samen reizen ze de wereld over met een camera in hun hand. De familie reist naar plekken die hen dichter bij de natuur brengen. Ze hopen om mensen, dankzij hun video's, bewuster te maken om onze natuur te beschermen en te koesteren. 
Over deze reeks '5 Sterren Video’: we presenteren topvideo's over bestemmingen die tot de verbeelding spreken. En we geven een korte uitleg over de bestemming en over de maker. Bekijk de video's en beleef de prachtige bestemmingen.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek