5 Sterren Video Madagaskar

Reis mee met video’s over verre, exotische bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. GRANDE.be selecteert video’s van absolute topkwaliteit, gemaakt door creatieve reporters over de hele wereld: ontdek hier Madagaskar

In het oosten van Afrika heeft het eiland Madagaskar zich losgerukt van het vasteland. De Straat van Mozambique is de zeestraat die Madagaskar van het continent scheidt. Het eiland is een natuurparadijs en wordt bewoond door vrolijke mensen. 

Driekwart van de natuur in Madagaskar is uniek en komt nergens anders ter wereld voor. De nationale parken van Madagaskar huisvesten de grootste kolonies van leguanen en lemuren, zoals ringstaartmaki’s. In het westen van Madagaskar maakt de groene natuur plaats voor roodoranje woestijnen.

Dat droge landschap krijgt dan weer een uniek karakter door een bos van apenbroodbomen. Dat zijn bomen met een dikke stam en een dorre kruin. Volgens een legende gooiden kwade goden bomen naar Madagaskar en stelde de dorre kruin de wortels voor van de omgekeerde boom. De natuur van Madagaskar blijft verbazen!  

Bekijk hier de video: 

 In de video vliegen we hoog boven een roodoranje grindweg langs de dorre kruinen – of zijn het nu wortels – van de apenbroodbomen. Via een hangbrug reizen we van woeste rotsformaties naar de groene natuur, met unieke flora en lemuren. Madagaskar beschikt over paradijselijke turquoise stranden. Kleine zeeschildpadden trippelen over de exotische stranden richting de oceaan. Wat een kleurrijk eiland.

Artiest: Met een camera en drone reist Marco Giambersi de wereld rond. De Italiaanse fotograaf studeerde af als architect, maar besloot om zijn droom om de wereld rond te reizen waar te maken. Hij bezocht reeds achtenvijftig landen en neemt ons in zijn video's mee naar zijn droombestemmingen. 
Over deze reeks '5 Sterren Video’: we presenteren topvideo's over bestemmingen die tot de verbeelding spreken. En we geven een korte uitleg over de bestemming en over de maker. Bekijk de video's en beleef de prachtige bestemmingen.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek