5 Sterren Video India

Reis mee met video’s over verre, exotische bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. GRANDE.be selecteert video’s van absolute topkwaliteit, gemaakt door creatieve reporters over de hele wereld: ontdek hier Holi in India.

Het kleurrijke India is voor het grootste deel een schiereiland in Zuid-Azië dat grenst aan de Indische Oceaan en de Golf van Bengalen. Het hindoeïstisch land is in het noorden via China en Pakistan aan het Aziatische vasteland verbonden. 

De Indiase cultuur is kleurrijk en karakteristiek. Westerse landen kennen ondertussen de prachtige sari’s, de Indiase curry’s en de ritmische Bollywoodfilms. Minder bekend zijn de religieuze feesten, die de Indiase bevolking volgens de hindoekalender vieren. 

Zo wordt elk jaar in maart het Holifeest gevierd op de dag na de volle maan. Deze dag is de eerste dag van het nieuwe jaar volgens de hindoekalender. Holi is het kleurrijke feest van de overwinning van het goede op het kwade. Indiërs komen die dag op straat en strooien poeder in verschillende felle kleuren over elkaar. 

Bekijk hier de video:

 In de video reis je naar Braj, een regio in India waar de hindoeïstische god Krishna opgroeide. Je leert de inwoners van Braj kennen, die zich klaarmaken om Holi te vieren. Je leert de verschillende rituelen in de aanloop naar het feest van de liefde. Wat volgt is een uitbundig feest vol kleur, vreugde en symboliek. Vergeet zeker de Engelse ondertiteling niet aan te zetten, want in de video spreekt men Hindi. 

Artiest: Het Indisch productiehuis The Vagabond Film brengt de kleurrijke rituelen en tradities van India in beeld. Dankzij hun video's maak je kennis met de traditionele feesten Holi en Janmashtami of met de tempel van Radhavallabh.
Over deze reeks '5 Sterren Video’: we presenteren topvideo's over bestemmingen die tot de verbeelding spreken. En we geven een korte uitleg over de bestemming en over de maker. Bekijk de video's en beleef de prachtige bestemmingen.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek