Romantische wandeling door Brussel

Liefhebbers van reizen, naar verre oorden of plekjes dichtbij, zijn grotendeels op hun honger blijven zitten. Door de wereldwijde pandemie werd reizen afgeraden en sloten hotels, musea, restaurants en winkels voor lange tijd de deuren. Maar we zijn optimistisch. Met de reisgids ‘Romantisch weekendje weg: 15 steden om te ontdekken met je geliefde’ kunnen we alvast wegdromen en inspiratie opdoen voor onze volgende stedentrip. Auteur Jill Tersago neemt ons mee op een wandeling door haar geliefde stad Brussel. Want een romantisch weekendje weg kan ook in onze eigen hoofdstad!

Grote liefde in Brussel

“Welkom in Brussel, waar ik woon, werk en liefheb. Ik kwam hier zo’n 12 jaar geleden studeren en was op slag verliefd op de grootstad. Na enkele omzwervingen in binnen- en buitenland na mijn studie, besloot ik mijn grote liefde terug op te zoeken. Ik liep hier de man van mijn leven tegen het lijf en we besloten ons hier te settelen. Na zoveel jaren ken ik zowel de positieve als negatieve kanten van het leven in deze stad. Soms vloek ik erop, omdat ze luid, druk en smerig kan zijn. Maar op andere dagen geeft ze me nog steeds kriebels in de buik. Zoals vandaag, de dag dat ik erop uit trek om foto’s te nemen. Een koude winterdag met blauwe hemel en een vrolijke zon. Wij wonen vlakbij de Basiliek van Koekelberg, een opmerkelijke mastodont die je van op verschillende plekken in de stad in de skyline ontwaart. Ik neem de metro en neem als vertrekpunt het Centraal Station. Als ik hier buiten wandel ervaar ik het gevoel van de reiziger en zijn eerste stappen in de stad. De eerste momenten van een romantisch avontuur, de vlinders in de buik.”

Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

“Ik wandel meteen naar een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad: de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. De kerstversiering hangt nog te schitteren en de meeste winkels zijn geopend. Dit blijft een van mijn lievelingsplekken in de stad. Ik loop er graag ‘s avonds laat door, wanneer de toeristen weer naar huis zijn en de lichtjes enkel voor mij lijken te branden. Naast de prachtige architectuur zijn ook de winkels echte oogsnoepjes. Modieuze hoeden, pralines, luxe artikelen,... Ga zeker de betoverende boekenwinkel Tropismes binnen, en pik een filmpje mee in Cinema Galeries wanneer het weer kan. Wist je dat er boven de winkels appartementen zitten? Je kan dus wonen op de mooiste plek van Brussel!”

De Grote Markt

“De Grote Markt van Brussel wordt wel eens het allermooiste plein ter wereld genoemd. Ik kom hier niet vaak meer, ik probeer meestal de grote drukte te vermijden. Sinds de lockdown is het hier veel rustiger, en is het op een mooie dag als deze heerlijk om de fantastische architecturale details van de gebouwen rustig te bekijken. Het Museum van de Stad Brussel huist in het indrukwekkende neogotische Broodhuis en is een bezoekje waard.”

De Kunstberg

“Een andere favoriete plek van mij is de Kunstberg. Je hebt er een mooi zicht op de stad, er zijn tuinen waar je kan uitrusten en het is omgeven door topmusea zoals BOZAR, Magritte Museum en MIM (Muziekinstrumentenmuseum). Er is een restaurant met rooftop bar op de bovenste verdieping van KBR (de Koninklijke Bibliotheek), genaamd Albert, dat hopelijk snel weer de deuren zal mogen openen.”

De Zavel

“We zetten onze wandeling verder naar de Zavel. In deze wijk zijn lieflijke plekjes te vinden zoals het park aan de Kleine Zavel, met rozentuin, standbeelden en fontein, en het Egmontpark, een groene oase verscholen achter statige huizen. Het is hier romantisch struinen langs de fraaie winkels en chocolatiers. Hier wordt de schoonheid gevierd. De perfecte plek om de dag te eindigen.”

Meer info:

“Romantisch weekendje weg” door Jill Tersago is te koop in de boekhandel. Je kan hier online al bestellen.

Meer tips voor romantische stedentrips kan je vinden via de Instagram-pagina @romantische.stedentrips

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

In hotel Radisson RED Brussels geniet je van de levendige sfeer, de kunst, de muziek. Dit is de Europese hoofstad: ook voor Belgen is er veel te ontdekken!

..."