Reizen per video in Tunesië

GRANDE.be zet een interessante bestemming in de kijker. Wij gingen daarvoor op zoek naar de leukste video. Ontdek hier Tunesië.

Tunesië is een Noord-Afrikaans land dat grenst aan Algerije, Libië en de Middellandse Zee. In Tunesië wonen al sinds eeuwen de Berbers, nog voor dat Arabieren er kwamen wonen. De Islam wordt beschouwd als de staatsgodsdienst, 98% van de bevoling is islamitisch. De hoofdstad is Tunis en ligt in het noorden van het land. Behalve de Medina of het marktplein, heeft Tunis voornamelijk een Westerse uitstraling. Dat heeft te maken met het voormalige Franse koloniale bewind. Het land wordt sinds 2014 bestuurd door een president en de eerste minister, die laatste is de belangrijkste.

De groep vrienden toont in deze video hoe het lokale leven in Tunesië eraan toe gaat. Met beelden van typische toeristische winkeltjes en lokale koffieshops waar de uitbaters hun kunsten tonen, krijgen we het gevoel van het samen met hen te beleven.

        

Over deze reeks 'Reizen per video': we selecteren de beste video van een bepaalde bestemming. Daarbij geven we telkens een woordje uitleg over de bestemming en over de video. En we raden vooral aan om de video te bekijken.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels