Reizen per video in Nederlands-Limburg

GRANDE.be zet een interessante bestemming in de kijker. Wij gingen daarvoor op zoek naar de leukste video. Ontdek hier Nederlands-Limburg.

Nederlands-Limburg is op Flevoland na, de jongste provincie van Nederland. Deze provincie is de enige in Nederland die grenst aan twee landen, België en Duitsland. De Limburgers spreken er een dialect binnen de Nederlandse taal. Maastricht is de hoofdstad van Zuid-Limburg en is een van de oudste steden van Nederland. Koning Willem I koos in 1815 de naam van Limburg, die naam heeft betrekking op zowel het Belgische als het Nederlandse deel.

De video toont je de streek vanuit de lucht. Het is meteen duidelijk dat hier veel natuur te vinden is en dat je hier perfect kan fietsen en wandelen.

                      

Over deze reeks 'Reizen per video': we selecteren de beste video van een bepaalde bestemming. Daarbij geven we telkens een woordje uitleg over de bestemming en over de video. En we raden vooral aan om de video te bekijken.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

In het heuvellandschap van Zuid-Limburg bevindt zich het Parkhotel Het Gulpdal. De familie Huls baat het viersterrenhotel uit in Slenaken, een pittoresk dorp met authentieke vakwerkhuizen. Het hotel heeft een prachtige ligging in het dal van de rivier Gulp.

..."
"

Mooi midden het snijpunt van Nederland, Duitsland en België vormt Hotel Winselerhof een oase van rust, natuur en genieten. Het behoort tot de Zuidlimburgse Oostwegel Collection. Een absolute aanrader is het exquise restaurant Pirandello, waar men de smaak van Italië serveert.

..."
"
Net achter het Maastrichtse Vrijthof vind je het Kruisherenhotel: een oude kerk met kloostercomplex van de monnikenorde der Kruisheren. De bouw werd begin van de zestiende eeuw afgerond, binnenin is de design supermodern.
..."
"
Mabi is de afkorting van Maastrichtse Bioscoop. Inderdaad, in het centrum van de stad overnacht je in een oude bioscoop. Het hotel is smaakvol ingericht en onderdeel van de service is de gratis koffie op de middag. En 's avonds wijn met tapa's!
..."