Reizen per video in Brugge

GRANDE.be zet een interessante bestemming in de kijker. Wij gingen daarvoor op zoek naar de leukste video. Ontdek hier Brugge.

Brugge is de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen en is op vlak van het inwonersaantal ook de grootste stad van de provincie. Het historisch centrum van Brugge staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad heeft zijn economische voordelen te danken aan de haven van Zeebrugge, die één van de belangrijkste havens van Europa is. Brugge is een eeuwenoude stad en werd voor het eerst genoemd tussen 850 en 875 n.C.. In 1089 werd de stad benoemd tot hoofdstad van het graafschap Vlaanderen. In Brugge vind je het eerste Beursgebouw ter wereld.

Als echte toerist maak je virtueel een boottocht op de kanalen van Brugge. Je wandelt door de stad en bewondert de architectuur. Je krijgt de kans om Brugge uit de lucht te zien alsof je in een luchtballon zit.

                       

Over deze reeks 'Reizen per video': we selecteren de beste video van een bepaalde bestemming. Daarbij geven we telkens een woordje uitleg over de bestemming en over de video. En we raden vooral aan om de video te bekijken.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
In ‘Nieuw Brugge’ niet ver van het station vind je Radisson Blu Hotel Brugge. Het hotel ligt op slechts een korte loopafstand van het pittoreske stadscentrum van Brugge. Het is een prachtige moderne uitvalsbasis om de stad te bezoeken.
..."