Reizen per video in Boedapest

Ga mee op reis door een cameralens. GRANDE.be geeft je een unieke blik op bestemmingen om bij weg te dromen. Herontdek in slechts enkele minuten Boedapest. 

Langs de oevers van de Donau pronkt Boedapest met pracht en praal. De indrukwekkende rivier scheidt de twee stadsdelen Boeda en Pest, die pas sinds 1873 werden samengevoegd tot de hoofdstad van Hongarije. Boedapest biedt monumentale architectuur. Over de Donau loopt de Kettingbrug, die voor toeristen als een rode loper fungeert richting het imposante neogotische parlementsgebouw. 

Om cultuur en geschiedenis te beleven moet je in Boeda zijn. Het historische hoogtepunt van Boedapest bevindt zich de Burchtwijk. Een verzameling van indrukwekkende bouwwerken met het voormalige Hongaarse paleis, dat tegenwoordig fungeert als museum, als klapstuk. 

Geniet in de video van een zonsondergang in Boedapest. De vuurrode zonnewarmte geeft de imposante architectuur nog meer charme. Wanneer bootjes op het einde van de dag langs de Donaukade dobberen, dobbert er een menigte in de idyllische badhuizen van Boedapest.

Voor de reeks 'Reizen per video' selecteren we de beste video van een bepaalde bestemming. Daarbij geven we telkens een woordje uitleg over de bestemming en over de video. We raden vooral aan om de video te bekijken.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Kempinski Hotel Corvinus biedt een geweldige ervaring in het centrum van de stad, door de combinatie van Europees luxe verblijf met Hongaarse cultuur en stijl.

..."