Nachtelijke ski-excursie op de indrukwekkende Gargellen van Vorarlberg

Het skigebied voor jou alleen, een adembenemend uitzicht in de avondschemering en een professional die de eerste stapjes op de skitourski’s begeleidt. Zo definiëren wij rijkdom in Montafon in Vorarlberg. 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Montafon Tourismus. Meer info vind je hier: Montafon

Langzaam keert de rust terug in het skigebied Gargellen in Vorarlberg. Terwijl de laatste skiërs zich naar de vallei begeven, zitten Nicole Trinker, van de kabelbaan in Gargellen, en haar gasten in een gondel richting het bergstation. Daar wacht een heel speciale avond op hen. "Aangekomen op het Schafbergplateau wordt iedereen overweldigd door de rust", zegt Nicole. Voor de meeste mensen is het een compleet nieuwe ervaring om een ​​zo verlaten en rustig skigebied te ontdekken. De kleine groep komt eigenlijk voor een geheel andere ervaring, namelijk voor hun eerste skitour.

Een nog mooiere omgeving is nauwelijks denkbaar. De sneeuw is hier op meer dan 2000 meter overvloedig, de zon verdwijnt rond 16.30 uur achter de bergen en de machtige Madrisaberg torent majestueus boven de pistes uit. Uitgerust met moderne apparatuur is iedereen klaar voor de avontuurlijke skitocht in Montafon in Vorarlberg. "Voordat we beginnen, zullen we het materiaal nog een keer grondig nakijken," onthult Nicole, die de ski-excursie vanavond begeleidt. De belangrijkste kneepjes werden bij de verhuur in het dalstation al aan de ski-beginners getoond. Uitgerust met de nodige apparatuur kijkt de groep nieuwsgierig uit naar wat komt.

De stijgvellen worden bevestigd, de binding en schoenen worden aangepast en stap voor stap gaat het over de piste naar omhoog. De bestemming is het bergstation van de 4-persoons stoeltjeslift. Daartussen ligt bijna 220 meter, precies goed voor beginnende skiërs. De eerste meters is het stil. Iedereen is gefocust op zijn ski's en zoekt zijn eigen tempo. Bij elke stap gaat het gemakkelijker en er wordt een eerste keer van de piste weggekeken. Eenmaal boven aangekomen, is het uitzicht minstens één foto waard, maar de diepe indrukken zijn nog waardevoller. "Enthousiast over de ervaring, in de ban van het landschap, pauzeren we even en genieten we van een klein drankje," aldus Nicole. In het openluchtrestaurant worden vandaag thee en een heerlijke kaassoep geserveerd.

Maar daarna is de tijd aangebroken om naar huis te gaan. De koplampen worden opgezet en de ski´s, zonder stijgvellen dit keer, worden vastgemaakt. Over de vers geprepareerde hellingen gaat het terug richting de vallei. In het licht van de koplampen en onder een fascinerende sterrenhemel, wordt het een avontuurlijke en plezierige rit. Om de avond te vervolmaken krijgen de gasten bij het dalstation nog een afscheidsborrel. Wat een ervaring!

Meer info

 

Copyright foto's Montafon Tourismus GmbH Schruns - Christoph Schöch

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de start van de Asitz kabelbaan en tegenover het Epic Bikepark Leogang ligt het prachtige viersterrenhotel Salzburger Hof Leogang. Het hotel biedt een unieke wellnesservaring aan midden in de Oostenrijkse bergen en is de perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

..."