Hotels na corona: Radisson Blu Hotel Brugge zet in op groepsverblijven

De hotelsector werd de afgelopen jaren zwaar getroffen door COVID-19. In dit artikel spreken we met Aster Baert, Cluster Sales Executive van het Radisson Blu Hotel in Brugge. We hebben het over de corona periode, de werking met externe giftvouchers en nieuwigheden in het hotel.  

Radisson Blu Hotel Brugge

In het hart van Brugge ligt het Radisson Blu Hotel. Het viersterrenhotel is geopend sinds 2018 en is gesitueerd aan het station van Brugge, op wandelafstand van het historische centrum. Aster Baert is Cluster Sales Executive van het Radisson Blu Hotel in Brugge. Het hotel heeft het heel lastig gehad in de corona periode. “Van 8 november 2020 tot 11 maart 2021 zijn we volledig gesloten geweest. In de periode daartussen zijn we soms gedeeltelijk terug open gegaan met allerhande maatregelen. Het was echt heel zwaar om alles te regelen”, vertelt Aster.

Brugge heeft het als stad heel moeilijk gehad de afgelopen jaren. Toeristen trokken niet meer naar de kunststeden, maar eerder richting het groen, omwille van de pandemie. Verder is de stad een trekpleister voor toeristen van verre bestemmingen zoals Azië. Dat toerisme is massaal weggevallen, waar ook de hotelsector onder geleden heeft. “Gelukkig hebben de Belgische toeristen het verlies nog wat opgevangen”, laat Aster weten. 

Groepsverblijven

Tijdens de corona periode heeft het Radisson Blu Hotel Brugge zich meer gefocust op groepsverblijven. “Verschillende voetbalploegen verbleven laatst bij ons toen ze hier in Brugge moesten spelen. De spelers kunnen zich hier goed afzonderen en uitrusten”, vertelt Aster. “In de zomer gaan we ook samenwerken met festivals. De hele crew kan dan bijvoorbeeld bij ons komen overnachten aan een voordeligere prijs.” De groepsverblijven helpen het hotel om de corona periode te boven te komen. 

Sinds midden maart 2021 is het hotel weer volledig geopend, al kwam alles maar traag op gang. “In de maanden maart en april was het hotel voor vier vijfde leeg. We hadden nog een bezetting van misschien twintig procent. Vanaf juni zagen we terug vooruitgang. Pas in juli en september waren de weekends weer volgeboekt.” 

Cadeaubonnen

Om de minder goede periodes op te vullen, werkt het Radisson Blu Hotel in Brugge met Flash Deals. Dat zijn aanbiedingen waarbij het hotel een actie aanbiedt tegen een goedkopere prijs. “Met Flash Deals kunnen mensen enorme kortingen krijgen in het hotel”, zegt Aster. 

Toekomst

Ondanks de vele tegenslagen van de afgelopen jaren kijkt Aster uit naar de toekomst. Er is recentelijk een gloednieuw terras aangelegd en er komt ook een nieuw buitenrestaurant met een lounge aan. In het huidige restaurant van het hotel, ‘The Black Swan’, is sinds kort een nieuwe chef aangesteld en volgt men een hele nieuwe aanpak wat betreft de menukaart en de drankkaart. “We gaan ons meer richten op cocktails en lokale bieren”, laat Aster weten. “We hebben ook een samenwerking met Dominique Persoon, de bekende chocolatier van Brugge.”

Foto's: Radisson Blu Hotel Brugge
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek