De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: 'Franse Krant Le Monde raadt trip naar Mechelen aan'

Het Nieuwsblad publiceerde op 1 februari 2022 een artikel over de Franse krant Le Monde die Mechelen aanprijst als een van de twintig bestemmingen in Europa die je moet bezoeken in 2022. Meer nog, Le Monde bestempelt Mechelen zelfs niet langer als de underdog van de Vlaamse kunststeden. Wel als de toeristische trekpleister van Vlaanderen.
 
We denken steeds meer na over onze ecologische voetafdruk vooraleer we onze vakantie vastleggen. De redactie van Le Monde surft verder op deze trend en raadt haar lezers twintig ecologische, Europese bestemmingen aan. De krant kiest Mechelen – omgeven door sfeervolle, historische bouwwerken – uit als alternatief voor beroemde kunststeden zoals Brussel en Antwerpen. Visit Mechelen hoopt alvast dat de het artikel de Fransen aanspoort om een bezoekje te brengen aan de stad waar veel meer te beleven valt dan je verwacht.

Van verborgen parel naar gewoon parel

Le Monde schrijft over de meer dan driehonderd beschermde monumenten waaronder een aantal UNESCO-Werelderfgoedsites zoals het Begijnhof en de Sint-Romboutstoren. Alle soorten avonturen komen aan bod én de fascinerende mix van cultuur en groen staat centraal. De krant beschrijft het geslenter door de verkeersvrije straten van het stadscentrum als het ideale tijdverdrijf, ook met het gezin. En dat kan ik alleen maar toejuichen. Tijdens mijn studentenjaren leerde ik Mechelen steeds beter kennen. De stad is ondertussen enorm veranderd, in positieve zin dan. De bakermat van het Malinwa-volk is door z’n toeristische bestedingen van de afgelopen jaren uitgegroeid tot een florerende bestemming. Het Dijlepad laat je lopen over water en in de gerenoveerde Vleeshalle borrel je erop los. De nieuwe hippe restaurants en koffiebars en de verdere ontwikkeling van de toeristische bezienswaardigheden smaken gegarandeerd naar meer. Naast dit alles is het ook nog eens gunstig gelegen in het hart van Vlaanderen, zodat het gemakkelijk te bereiken is voor iedereen die van een groene vakantie wil genieten. Ik kan het dus beamen: wie wandelt door de gezellige straten van Mechelen wordt getrakteerd op een onvergetelijke ervaring!
 
 
Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert Amber van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek