De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: De Morgen neemt de reistrends voor dit reisseizoen onder de loep

Bye boswandelingen rondom ons huis, hallo vakantie naar de zon, zee en verre bestemmingen! De Morgen publiceerde op 17 mei een artikel over de huidige reistrends voor het komende reisseizoen. Conclusie? Het mag wat meer zijn!

Want de inflatie en de hoge brandstofprijzen vormen geen spelbreker in onze zoektocht naar de ideale vakantiebestemming. Nee hoor, onze ultieme vrijheid lonkt na drie jaar opnieuw. Geen gebrek aan budget dus wanneer het aankomt op onze welverdiende vakantie. Bovendien gaan zelfs meer Belgen op reis dan voor de uitbraak van de coronacrisis. Eén ding is zeker: 2022 zal zich kronen tot het jaar van nieuwe belevenissen, opvallende ervaringen of complete rust. 

Knaldrang naar vakantie

Het dagelijkse leven wordt steeds duurder, maar daar liggen reisorganisaties én reizigers blijkbaar niet wakker van. Meer nog, de reisorganisaties durven 2022 zelfs door een roze bril te bekijken. Het ziet er immers naar uit dat ze de cijfers van het topjaar 2019 mogelijk zullen overtreffen. De Morgen en TUI spreken over de trend van de klassieke vliegvakanties, met een vaste brandstoftoeslag. Na drie jaar snakken we naar hete kusten, een schitterende zonsondergang, duiken in hemelsblauw water en lucht die weidser is dan het oog kan bevatten. Bubbelen in ‘covidvriendelijke’ bungalowparken of kleinere hotels ruimt opnieuw plaats voor smullen in een all-inclusive hotel met buffet en animatie. De onzekerheid van de afgelopen jaren zindert bij vele reizigers wel nog na. De omikrongolf eind vorig jaar resulteerde in meer lastminuteboekingen. Sommige last minute reizigers krijgen het moeilijk wanneer ze een hotel of vlucht willen vastleggen. De reislustigen die hun vakantie wel al geboekt hebben, kijken op geen cent. De afgelopen jaren spendeerden ze minder aan reizen, waardoor ze hun reisspaarpot stevig aandikten. Sri Lanka, de Verenigde Staten of Jordanië met het gezin? Reisorganisatie Joker spreekt over een succesverkoop. Helaas gaat het floreren van de toeristische sector ook gepaard met een negatieve duurzame impact. Vaarwel dichtbij huis, hallo massatoerisme van weleer. De trend van duurzaam reizen heeft z’n weg naar het grote publiek (nog) niet gevonden. Maar die reiskoffer… die staat al klaar!

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert Amber van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek