Altijd sneeuw op de gletsjer Kitzsteinhorn in Kaprun

In Kaprun beleef je Oostenrijk op zijn best: witte gletsjers, metershoge sneeuw, prachtige skipistes en schitterende meren. Het dorp ligt in een brede vallei op 1800 meter hoogte en maakt deel uit van de Oostenrijkse deelstaat Salzburg. Met zijn 3203 meter hoge gletsjer, de Kitzsteinhorn, is er sneeuw- en skizekerheid van zeer vroeg tot zeer laat in het seizoen. Zelfs tot in de zomer!

Op zo’n kleine 1000 km van Brussel is Kaprun makkelijk te bereiken via München. Het schilderachtige panorama, de veelzijdige natuur en de perfecte verkeersverbinding zorgen voor een makkelijke autorit onderweg.

Zell am See - Kaprun

Kaprun wordt vaak in één adem genoemd met het buurdorp Zell am See. En terecht: samen bieden ze 138 kilometer skipiste in alle moeilijkheidsgraden en meer dan 50 skilften aan. Bij het begin en het einde van het ski-seizoen (bijvoorbeeld tijdens de herfstvakantie of de Paasvakantie) is het dan ook de ideale plaats voor een extra ski-stage. Hier komen zowel leraars, als gevorderden en beginners hun ski- of snowboardniveau opkrikken. Gevorderden kunnen hun hart ophalen op de mooie rode pistes op de Kitzsteinhorn waar je een aantal steile afdalingen vindt. De steilste is de ‘Black Mamba’ met een percentage van zo’n 63%. Voor beginners is de Maiskogel een zeer geschikt gebied. De Maiskogel wordt dan ook met zijn 1675 meter hoogte, beperkt aanbod pistes en beperkte moeilijkheidsgraad, de ideale berg voor families en beginnende wintersporters genoemd.

Als gletsjerskigebied staat de Kitzsteinhorn met stip bovenaan op het vlak van sneeuwzekerheid. Het enige minpunt: het kan hier enorm druk worden. Wanneer de sneeuw in omliggende gebieden minder is, verhuist iedereen naar dit skigebied. Ook in het gigantische grote Alpincenter waar je voor een stevige maaltijd terecht kan, is het soms enorm druk. Doordat er niet veel restaurants op de gletsjer aanwezig zijn, zakken veel mensen af naar het vertrouwde Alpincenter.

‘Top of Salzburg’

Een uniek panorama-platform op de Kitzsteinhorn is de ‘Top of Salzburg’. Het is het hoogste uitkijkpunt van Oostenrijk met een fenomenaal uitzicht op de hoogste bergen van het land en de ongerepte wildernis van het aansluitende Nationalpark Hohe Tauern.

Daarnaast zorgt Kaprun voor een gezellige après-ski met zijn diverse bars en discotheken. Bekende bars hier zijn: Pavillon, Dancing Queen en Baumbar waar je kan doorgaan tot in de vroege uurtjes!

Ook voor de mensen die niet van skiën houden zijn zowel Kaprun als Zell am See topbestemmingen. Het is er een waar wandelparadiijs met metershoge bergtoppen, de ongerepte wilde natuur, de beroemde en betoverende Zeller See,… ’s Winters vriest het meer dicht zodat je kan schaatsen, ijshockeyen, en nog veel meer.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels