Grischa Hotel Davos

Talstrasse 3, 7270 Davos, Zwitserland
GRANDE reporters visited (multiple) this hotel

Het superior viersterrenhotel Grischa vind je rechtover het station en vlakbij de kabelbaan en het centrum van Davos Platz. Dat prachtige hotel met duurzaamheidslabel biedt alle comfort voor mountainbikers en skiërs.

Superior viersterrenhotel Grischa, dat tevens gekwalificeerd werd met het Bike-Hotel-Label, ligt rechtover het station van Davos Platz, vlakbij de kabelbaan en op slechts 200 meter wandelen van het centrum. In 2011 werden de twee voormalige hotels Terminus en Caprice, door de Nederlandse familie Parrée, omgebouwd tot een uniek hotelconcept met een ruim culinair aanbod en optimale infrastructuur voor mountainbikers en skiërs.

De 93 ruime kamers werden elegant en modern ingericht, maar behielden ook het alpiene comfort. 

Het hotel beschikt over maar liefst zeven verschillende restaurants die elk een ander doelpubliek aantrekken. Maak je keuze uit Japanse Sushi, authentieke Chinese gerechten, gegrillde vleesbereidingen of de traditionele Zwitserse Fondue. Onlangs werd daarbovenop nog een nieuw concept geopend, Pulsa Viva, waar heerlijke vegetarische en veganinistische creaties op tafel worden getoverd.

Het hotel draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en probeert waar mogelijk gebruik te maken van natuurlijke hulpbronnen. Alle lichten werden recent vervangen door LED verlichting, waardoor 90% stroom bespaard wordt en dankzij het innovatieve zonnesysteem op het dak van het hotel wordt 20.000 liter stookolie per jaar bespaard. In de lounge worden geen papieren kranten of magazines aangeboden, maar de gasten kunnen de meest recente kranten en tijdschriften downloaden in de digitale mediatheek. Hotel Grischa kiest er bewust voor om geen fitnessruimte of wellnescentrum aan te bieden, maar de klanten door te verwijzen naar de goed uitgeruste wellness- en fitnessvoorzieningen in het centrum van Davos Platz. Dankzij de vele inspanningen die het hotel levert op vlak van duurzaamheid, kon Hotel Grischa recent toetreden tot het verbond van de 'Responsable Hotels of Zwitserland', een bekroning voor milieuvriendelijkheid.