Reizen per video in Bern

Ga mee op reis door een cameralens. GRANDE.be geeft je een unieke blik op bestemmingen om bij weg te dromen. Herontdek in slechts enkele minuten Bern. 

Tussen de indrukwekkende Zwitserse Alpentoppen ligt Bern. Een stad die barst van middeleeuwse romantiek omgeven door wondermooie natuur. Bern is bijna volledig omringd door de Aare, een zijrivier van de Rijn. 

Volgens een legende is de stad vernoemd naar een beer die Hertog Berthold V. van Zähringen, stichter van Bern, in 1191 versloeg. Je kan nog steeds beren bezichtigen in de eeuwenoude berenkuil van Bern, die in 2009 werd omgetoverd tot een hypermodern berenpark met een groen heuvellandschap, grotten en een berenbad in de Aare. 

Vlieg in de video over de historische binnenstad van Bern. De honderd meter hoge kathedraal rijst op en schetst het stadsbeeld van het zonovergoten Bern. De stroming van de Aare neemt je van de binnenstad mee tot de uitgestrekte natuur. Ontdek het snel zelf voor je het vel van de beer verkoopt.

Voor de reeks 'Reizen per video' selecteren we de beste video van een bepaalde bestemming. Daarbij geven we telkens een woordje uitleg over de bestemming en over de video. We raden vooral aan om de video te bekijken.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Het superior viersterrenhotel Grischa vind je rechtover het station en vlakbij de kabelbaan en het centrum van Davos Platz. Dat prachtige hotel met duurzaamheidslabel biedt alle comfort voor mountainbikers en skiërs.

..."