Zomeren in Porto Montenegro betekent genieten in stijl

Een 295 kilometer lange kustlijn langs de schitterende Adriatische Zee en meer dan 280 dagen zon per jaar maken van Montenegro een van de meest begeerde vakantieparadijzen in Europa. In de prachtige baai van Kotor ligt het bruisende Porto Montenegro, een van de belangrijkste thuishavens van luxejachten. Deze betoverende jachthaven heeft tijdens de zomermaanden van 2022 heel wat in petto voor jou!

Genieten in stijl

Met meer dan 70 internationale modeboetieks, lokale luxewinkels, galerijen, gastronomische restaurants en bars is Porto Montenegro de ideale plek om te genieten in stijl. Modeliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Strada Navale waar je exclusieve merken vindt zoals Dior, Boss, Cartier en nog zoveel meer. Dior zal in het hart van de jachthaven de nieuwe trendy collectie onthullen, die exclusief aangeboden wordt in een aantal pop-ups wereldwijd.

De brede promenades langs het water, de kronkelende, asymmetrische straatjes en gezellige marktpleinen zijn allemaal geïnspireerd op de typisch Montenegrijnse architectuur met net dat tikkeltje meer. Liefhebbers van gastronomie worden verwend met een rijk culinair aanbod dat in 2022 nog verder uitgebreid wordt met de opening van het Latijns-Amerikaans geïnspireerde Barquero, dat een prachtig uitzicht biedt over de pier en de baai. Eerder op zoek naar ontspanning? Het wondermooie 64 meter lange PMYC-zwembad met ongeëvenaard uitzicht over de baai van Kotor is een van de belangrijkste troeven van Porto Montenegro en werd recentelijk door Condé Nast Traveller uitgeroepen tot een van de meest iconische zwembaden ter wereld.

Een zomer vol evenementen

Er valt deze zomer altijd wel iets te beleven in Porto Montenegro: van festivals, concerten en modeshows tot wijnproeverijen en polowedstrijden. Hier alvast een greep uit de feestelijke zomerkalender:

Faslinada Open
Op 21 en 22 juli kan je in de luxueuze jachthaven terecht voor Montenegro's grootste internationale zeilregatta.

International Fashion Festival
Het International Fashion Festival brengt op 22 en 23 juli een paar van 's werelds meest prestigieuze ontwerpers samen in een prachtige omgeving aan het water, waar de dresscode 'Italy meets Riviera Chic' heerst. Voor het vierde jaar op rij wordt het stijlvolle mode-evenement groter en beter dan ooit; met een nog langere catwalk, nog exclusievere afterparties en nog meer heerlijke VIP-cocktails.

Polo in the Port
Het langverwachte sportevenement van het zomerseizoen Polo in the Port komt van 11 tot 14 augustus voor de tweede keer naar Porto Montenegro: drie dagen boordevol polowedstrijden, gezellige recepties en een onvergetelijk slotfeest. De wedstrijden vinden plaats op een indrukwekkend pop-up poloveld, met spelers van over de hele wereld. Bezoekers kunnen genieten van twee wedstrijden per dag onder de mediterrane zon, aangevuld met smakelijke versnaperingen.

Gastro Weekend
Proef tijdens het Gastro Weekend van 26 tot en met 28 augustus gerechten van over de hele wereld of ontdek er de heerlijke lokale keuken van getalenteerde chef-koks in een prachtige zomertuin.

Meer info

Ontdek de volledige zomerkalender hier.

 

 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek