Zeven keer op avontuur in Malta: van ziplinen over de Middellandse Zee tot coasteering tussen de rotsen

De Maltese Archipel is met zijn ruige kustlijn, wondere onderwaterwereld en hoge golven dé bestemming in de Middellandse Zee voor lefgozers en avonturiers. Rotsklimmen, coasteering, duiken, suppen, kajakken en zelfs flyboarden: je noemt het en Malta heeft het. Waag jij je deze zomer aan één van deze bloedstollende avonturen? 

’s Werelds beste klimparadijs

De Maltese Archipel is dankzij zijn ruige kustlijn hét walhalla voor rotsklimmers. De uitdagende rotswanden lenen zich perfect voor een namiddag klauteren boven de Middellandse Zee. Maar liefst 1.300 spectaculaire routes, verspreid over de twee eilanden, Malta en Gozo, dwars door valleien, kliffen en grotten kunnen er getrotseerd worden. Zowel beginners als ervaren klimmers leven zich uit op de steile rotswanden, want de moeilijkheidslevels variëren van 3 tot 8+. Tal van deze natuurlijke routes zijn uitgerust met veiligheidshaken, maar wie graag helemaal op veilig speelt kan zich laten begeleiden door een professionele gids die je met plezier alle kneepjes van het vak leert. 

Coasteering, de nieuwe hype onder de outdoorsporten

Al gehoord van coasteering? Deze gloednieuwe outdoorsport is een must voor wie de adrenaline graag door zijn aders voelt stromen. Bij coasteering leg je een parcours af langs een rotsachtige kust. Dit kan op allerlei manieren: al klimmend, glijdend, springend of zwemmend ontdek je de adembenemende Maltese kustlijn. Malta en Gozo vormen, met meer dan 3.000 uur zonneschijn per jaar, het perfecte decor voor deze uitdagende sport. Baan je een weg over steile en smalle paden, plons van metershoog het turkooise water in en ontdek al snorkelend de mooiste onderwatergrotten. Adrenaline-kick verzekerd! 

Proef van talloze watersporten: van kajakken op zee tot parasailing 

Het aanbod aan avontuurlijke wateractiviteiten op Malta is ongezien! Ontdek verscholen inhammen en mysterieuze grotten terwijl je met je kajakpeddels de golven van de zee bedwingt of laat je verleiden door een ontspannen kajaktocht door de haven van de Maltese hoofdstad Valletta. 

Wie Malta vanuit de lucht wil bezichtigen kan zich aan parasailing of een initiatieles flyboarden wagen. Onder leiding van een ervaren instructeur en begeleid door een boot die je langzaam voortrekt, beweeg je vanop je flyboard op en neer tot op een hoogte van maar liefst 15 meter! 

Ervaar de feeërieke onderwaterwereld: duiken en snorkelen in de Maltese Archipel 

Meer dan 300 dagen zonneschijn per jaar, kristalhelder water, prachtige koraalriffen en gezonken scheepswrakken: Malta behoort niet voor niets tot één van ’s werelds beste duik- en snorkelplekken. Verspreid over Malta en Gozo zijn maar liefst 50 duikscholen te vinden: het perfecte excuus om tijdens je vakantie op het eiland je duiktechniek bij te schaven of je PADI-diploma te behalen. De diepte van de duikplekken variëren sterk, waardoor duiken op Malta erg geschikt is voor beginners, maar nog steeds uitdagend blijft voor ervaren duikers. Rondom de Maltese eilanden zijn meer dan 100 verschillende duiklocaties te vinden. Zo ontdek je er onder meer een 2.700 jaar oud Fenicisch scheepswrak, verschillende oorlogsschepen uit de Eerste Wereldoorlog en tientallen verongelukte vliegtuigen. 

Self-drive door het historische centrum met de elektrische wagentjes van Rolling Geeks 

Op zoek naar een bijzondere manier om de culturele highlights van Malta te bewonderen? Stap dan aan boord van de bijzondere elektrische wagentjes van Rolling Geeks en zoef door de authentieke Maltese straten. Terwijl je op eigen tempo het centrum van Malta verkent, spreekt de wagen je toe in je eigen taal. Zo ontdek je de geschiedenis van de bijzondere plekken waar je voorbijkomt en hoor je leuke anekdotes over het eiland. Dankzij de elektrische wagens van Rolling Geeks geniet je van alle voordelen van een gegidste rondleiding én van de vrijheid om te stoppen waar en wanneer je dit wenst! 

Meer info vind je via deze links: 

Malta

Boek je droomreis naar Malta met Travel Experts

Copyright foto's: Visit Malta 
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek